Sport

2017.11.18. 22:00

Csúfos cívisvárosi vereség

Debrecen - Saját otthonában kapott ki a DVSE az eddig nyeretlen Kaposvár csapatától.

Debrecen - Saját otthonában kapott ki a DVSE az eddig nyeretlen Kaposvár csapatától.

A papírforma alapján esélyesként várta a férfi vízilabda OB I. A csoportjában hetedik összecsapását a DVSE, hiszen az a Kaposvár látogatott szombaton este a Debreceni Sportuszodába, mely ebben a szezonban még egyetlen együttest sem tudott felülmúlni. A kötelező győzelem azonban elmaradt, a Somogy megyeiek az ex-debreceni Vindisch Ferenc vezérletével 9–7-re nyertek, megszerezve ezzel első idei diadalukat.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, már 2–0-ra vezettek, mikor Vidovics szépített. Az első negyed végén 3–2-re ment a Kaposvár. A folytatásban is a hajdúságiak loholtak az eredmény után, előbb Vindisch növelte a fórt, majd Boros egy megúszásgólból volt eredményes. A nagyszünetig még mindkét oldalon megzörrent a háló egyszer, félidőben 4–5 állt az eredményjelzőn.

A harmadik etapban három gól esett, Kovács kétszer, míg Somlai egyszer villant, így továbbra is a kaposváriak vezettek, 5–7. Az utolsó felvonásban felcsillant a remény, hiszen előbb Boros, majd Vidovics is túljárt a vendégek kapusának eszén, ezzel egálra hozva a meccset, 7–7, ám a hajrát jobban bírta a Kaposvár, mely meglepetésre 9–7-re nyerni tudott.

A Debrecen szerdán ismét meccsel, 20 órától a BVSC-Zugló otthonába látogatnak Komlósi Péter tanítványai.

HBN


Debreceni VSE–Kaposvári VK 7–9 (2–3, 2–2, 1–2, 2–2)

Debrecen, 150 néző. V: Csanádi, Marjay

DEBRECEN: LÉVAI M. – Durik, Macsi, Vidovics 2, Süveges, Kállay, Szőke 1. Csere: Fejős, Obradovics, Somlai 1, Boros 2, Smitula 1. Edző: Komlósi Péter

KAPOSVÁR: KRÉMER – Dobos 1, Juhász-Szelei, Tóth K., VINDISCH 4, Giga, Kovács O. 3. Csere: Varga Zs. 1, Sántavy, Lukács Á., Pataki. Edző: Berta József

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/6

Kiállítva (végleg cserével): Durik (3. p.), Smitula és Pataki (mindkettő a 24. p.), Boros és Sántavy (mindkettő a 30. p.)

Mesterszemmel

Komlósi Péter: – Vízválasztó mérkőzés volt, hiszen az idény előtt a legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célul, amihez most győznünk kellett volna. A vereség ellenére nem lehetek elégedetlen a játékosaim teljesítményével, akiket sem kezdő centerünk korai kiállítása, sem az azután következő négyperces emberhátrány nem tört meg. A kiállítások miatt a végére elfogytunk, néhány játékosomat kénytelen voltam számára idegen poszton bevetni. A csapat nagyot küzdött, de ezt sajnos nem díjazták pontokkal.

Berta József: – Nagyon boldog vagyok, hiszen végre beérni látszik a munkánk, sikerült megszereznünk az első győzelmünket, ráadásul erős ellenfél otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!