Sport

2017.11.22. 13:29

BL: nem mehetnek biztosra a Kékek

Barcelona, Torinó - A Juve–Barca derbi mellett is láthatunk csemegének ígérkező összecsapásokat a szerdai játéknapon.

Barcelona, Torinó - A Juve–Barca derbi mellett is láthatunk csemegének ígérkező összecsapásokat a szerdai játéknapon.

Bár a szerdai játéknapon a Juventus a Barcelonát fogadja a Bajnokok Ligájában, a két, vélhetően továbbjutó gigász ­slágermeccs mellett szintén érdekesnek ígérkeznek a C jelű kvartett mérkőzései.

Itt van elsőként a Roma Atlético Madrid elleni idegenbeli fellépése. Az olaszok egy városi derbin, a Lazióval szemben aratott győzelemmel hangoltak a madridi BL-találkozóra. A rangadó lefújása után Federico Fazio, a farkasok védője a Roma Radio számára már a szerdai mérkőzésről is nyilatkozott.

Madridban is nyernének

– Úgy vélem, hogy nagyon sok múlik a gondolkodásmódunkon – mondta a labdarúgó. – Nekünk hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy győznünk kell. Mindig keményen dolgozunk, és szinte minden harmadik napon azért játszunk, hogy megszerezzük a 3 pontot. Az Atletico nagyon kemény ellenfél, nehéz ellenük játszani, ráadásul igen nagy BL-tapasztalata van. Nem elégszünk meg a derbin aratott győzelemmel, Madridban is nyernünk kell, hogy magabiztosan továbbjussunk – fogalmazott a római, aki arról nem ejtett szót, hogy már egy döntetlennel is biztosan folytatná tavasszal csapata a szereplést az európai elitligában.

Nehéz dolguk lesz

A Chelsea az azeri Qarabag vendége lesz 18 órától, és az angolok számára a siker már a következő kört jelentené.

Antonio Conte vezetőedző a klub hivatalos honlapjának elmondta, tudatában van annak, hogy a Qarabag sokkal többet mutatott az utolsó három bajnoki mérkőzésén, mint akkor, amikor 6–0-ra verték meg hazai pályán a Kékek szeptemberben.

– Ha képesek vagyunk nyerni Azerbajdzsánban, akkor továbbjutottunk, ami nagyon fontos, mert januárig rengeteg meccset kell játszanunk, a Bajnokok Ligája-sorozatot legalább letudnánk erre az évre. Bizonyára nem lesz könnyű dolgunk, mert a Qarabag az Atlético Madrid ellen kétszer is döntetlent ért el, és az AS Roma is csak nagyon szűken verte a házigazdákat. Nagyon fontos, hogy maximálisan összpontosítsunk szerdán.

HBN–TN


BL-csoportkör, 5. forduló, szerdai játéknap

A csoport:

CSZKA Moszkva (orosz)–Benfica (portugál) 18.00

FC Basel (svájci)–Manchester United (angol) 20.45 (tv: Sport2)

Az állás: 1. Manchester United 12 pont, 2. FC Basel 6, 3. CSZKA Moszkva 6, 4. Benfica 0

B csoport:

Paris Saint-Germain (francia)–Celtic Glasgow (skót) 20.45 (FilmMánia)

RSC Anderlecht (belga)–Bayern München (német) 20.45

Az állás: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 12 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9, 3. Celtic Glasgow 3, 4. Anderlecht 0

C csoport:

Qarabag (azeri)–Chelsea (angol) 18.00 (Sport1)

Atlético Madrid (spanyol)–AS Roma (olasz) 20.45 (Sport1)

Az állás: 1. AS Roma 8, 2. Chelsea 7 pont, 3. Atlético Madrid 3, 4. Qarabag 2

D csoport:

Sporting Lisboa (portugál)–Olimpiakosz Pireusz (görög) 20.45

Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 20.45 (M4 Sport)

A állás: 1. FC Barcelona 10 pont, 2. Juventus 7, 3. Sporting 4, 4. Olimpiakosz 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!