Sport

2017.11.17. 15:59

Bizakodva várják Balmazújvárosban a „hatpontos” meccset

Balmazújváros - Zsiga Ervin szerint egy siker nagy lökést adhatna a balmazújvárosiaknak.

Balmazújváros - Zsiga Ervin szerint egy siker nagy lökést adhatna a balmazújvárosiaknak.

A válogatottszünet után folytatódik a küzdelem az OTP Bank Ligában: a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese a Swietelsky Haladást fogadja szombaton 15.30-tól, a tizenhatodik fordulóban.

A mérkőzést nyugodtan nevezhetjük kiesési rangadónak, hiszen a hajdúságiak jelenleg a tizedik helyen állnak a táblázaton, míg a Vas megyeiek egy pozícióval hátrébb helyezkednek el. Érdekesség, hogy Király Gáboréknak vendégségben nem igazán megy, hiszen eddig öt vereség mellett csupán egy döntetlent tudnak felmutatni (a Nagyerdei Stadionban remiztek). Amennyiben az újonc felülmúlná a vendégeket, előnye öt pontra duzzadna egyik legfőbb ellenlábasával szemben.

A két gárda augusztusban már megmérkőzött egymással, akkor a Hali a duplázó David Williams vezérletével 3–1-re verte Horváth Ferenc alakulatát Sopronban. A hétvégi ütközet akár testvérpárharcot is hozhat, hiszen a hazaiaknál Jagodics Bence vár bevetésre, míg a zöld-fehéreknél Jagodics Márk bizonyíthat.

Ketten is hiányoznak

– Jó formában, optimistán várhatjuk ezt a nagyon fontos találkozót – szögezte le a Hajdú-Bihari Naplónak Zsiga Ervin. – Ha sikerülne diadalmaskodnunk, kissé ellépnénk egyik közvetlen vetélytársunktól, valamint kellő önbizalommal rugaszkodhatnánk neki a további feladatoknak. Sajnos Andrics Nemanjára és Horváth Lászlóra sem számíthat a szakmai stáb, de a Balmazújvárost mindig is az jellemezte, hogy megfelelően tudja pótolni a hiányzókat.

Ebben az évben még négy bajnoki vár ránk, ezek közül hármat is hazai környezetben vívhatunk. Sorsdöntő lesz a következő pár hét, mivel ha sok pontot gyűjtenénk, nyugodtabban várhatnánk a tavaszi folytatást."

– Hasznos volt a bajnoki szünet, ugyanis sokat tudtunk edzeni, valamint remek iramú edzőmeccseket vívtunk – nyilatkozta a 26 esztendős labdarúgó.

A Haladás ebben a szezonban már a harmadik trénerét „fogyasztja”: a gárda Mészöly Gézával vágott neki az évnek, de a tréner még a nyáron „lapátra került”. Mészöly helyét Pacsi Bálint vette át, ám vele sem futott a csapat szekere. A klub elöljárói a héten Michal Hippet nevezték ki, a szlovák szakember korábban hazája válogatottját is trenírozta.

– Egy edzőváltás mindig kétélű fegyver, jól és rosszul is elsülhet. Különösen nem foglalkoztunk azzal, hogy milyen események történtek ellenfelünknél. Igyekszünk a maximumot nyújtani szombaton, és meg akarjuk verni a szombathelyieket! – zárta mondandóját Zsiga Ervin.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!