Sport

2017.11.02. 08:48

A jövő bajnokai álltak pástra Hadházon

Hajdúhadház - Rekordszámú indulóval zajlott az Olimpici Grand Prix első fordulója.

Hajdúhadház - Rekordszámú indulóval zajlott az Olimpici Grand Prix első fordulója.

A viadalt nagy érdeklődés mellett rendezték meg, a háromnapos a versenysorozaton 758 utánpótláskorú vívópalánta mérettette meg magát, a legkisebbek alig tíz évesen.

– Klubunknak komoly presztízs egy tizenöt nemzet részvételével zajló verseny megszervezése, hiszen ilyenkor fél Európa hozzánk jön. A vendégek megismerik a városunkat, klubunkat, minőségi szervező munkánkat. Tizennyolc páston harminc versenybíró közreműködésével folytak az asszók. Öröm számunkra, hogy a hajdúhadházi vívó gyerekek is végigszurkolták a háromnapos eseményt. Boldogsággal tölt el, hogy az érmek nagy része itthon maradt a nagyon erős nemzetközi mezőny ellenére.

A hajdúhadházi megmérettetés rangját emelte, hogy sportdiplomaták, politikusok és elismert edzők érkeztek a helyszínre, többek között a szlovén vívószövetség elnöke, a friss Fair Play-díjas polgármester Csáfordi Dénes, az olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok Szalay Gyöngyi, illetve az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Somfai Péterrel.

Az Olimpici Grand Prix legközelebb december 15-17. között Szolnokon kerül megrendezésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!