Sport

2017.11.16. 16:07

A csoport első helyét vették célba a magyarok

Balmazújváros - A balmazújvárosi Haris Attila gólt szerzett a Ciprus elleni U21-es Eb-selejtezőn.

Balmazújváros - A balmazújvárosi Haris Attila gólt szerzett a Ciprus elleni U21-es Eb-selejtezőn.

Jól sikerült két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen vannak túl a magyar fiatalok: az U21-es válogatott a múlt hét pénteken – noha már két góllal is vezetett – 2–2-es döntetlent játszott a svédek ellen, majd kedden idegenben fektette két vállra a ciprusiakat. A keret tagja volt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő középpályása, Haris Attila is, aki Ciprus ellen 89 percet töltött a pályán, mi több, ő szerezte csapatunk második találatát a 2–0-ra megnyert összecsapáson.

Tudta, hogy játszik

A labdarúgó a Napló kérésére felelevenítette a larnacai meccset.

Nem ért meglepetésként, hogy számít rám a második mérkőzésen Michael Boris szövetségi edző."

– A svédek elleni találkozó után volt egy beszélgetésünk, s akkor utalt rá, hogy kezdőként kapok szerepet az AEK-stadionban. Úgy vélte, jól dolgoztam az edzéseken és hasznára lehetek a csapatnak. Ami magát a kilencven percet illeti, az első szűk negyedórát kissé álmosan vezettük elő, de aztán feljöttünk, és átvettük az irányítást. Amint futballozni kezdtünk, az ellenfél fölé tudtunk kerekedni, ami végül gólokban is megmutatkozott. Nekem nem volt nehéz dolgom, egy kijátszott akció végén kellett közelről a hálóba juttatnom a labdát. Úgy vélem, a sikerünk mindenképpen csapatmunka volt. Már most nagyon várjuk a márciust, amikor folytatódnak a küzdelmek a selejtezőben – emlékezett vissza az újvárosi játékos.

Haris szerint egyértelműen a továbbjutás a célja a válogatottnak.

Az első helyet szeretnénk megszerezni a csoportban, s ezzel egyenes ágon kijutni az Európa-bajnokságra. Ezt a kijelentésemet arra alapozom, hogy úgy szólván lefociztuk a bombaerős Svédországot, mégha a végét el is rontottuk annak a meccsnek."

– Úgy vélem, a csoportot vezető belgáktól sem kell megijednünk, képesek vagyunk olyan teljesítményre, hogy legrosszabb esetben a pótselejtezőt érő második pozíciót megcsípjük a végén. Azt mondom, mindegy hogyan, csak harcoljuk ki valahogy az Eb-részvételt! – osztotta meg velünk óhaját Haris Attila.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!