Sport

2017.10.17. 17:22

Véget vetnének a vesszőfutásnak Derecskén

Derecske - Szép Sándor szerint a Derecskének agresszivitásban feltétlenül előre kellene lépnie.

Derecske - Szép Sándor szerint a Derecskének agresszivitásban feltétlenül előre kellene lépnie.

A derecskei futballisták Kabán sem tudtak kikecmeregni az egyre mélyülő gödörből: Szép Sándor tanítványai 6–3-as pofonba futottak bele a Szertár Sportbolt megye I. előző fordulójában, így zsinórban negyedik vereségüket könyvelhették el.

A kabaiak hamar megszerezték a vezetést, ami gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat."

– Ugyan a szünetben döntetlenre álltunk, ám a második félidő elején újra pillanatok alatt gólt kaptunk, ezt követően csak futottunk az eredmény után. Sajnos, amennyiben hátrányba kerülünk egy mérkőzésen, általában alul is maradunk. Nem tudom, mi lehet ennek a magyarázata, ha tisztában lennék vele, már változtattam volna ezen a rossz beidegződésen – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Szép Sándor.

Hiányzik a mázli

A Derecske startja remekül sikerült a bajnokságban, hiszen négy összecsapáson tíz egységgel gazdagodott a csapat. A folytatásban már kevesebb sikerélményben volt részük a futballistáknak, ugyanis hat fellépésükből csupán egyet tudtak behúzni.

– Valóban jól kaptuk el a rajtot, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerencsés volt a sorsolásunk, így kötelező győzelmeket arattunk. A Hajdúszoboszló otthonában nyerhető találkozón csupán egy ponttal gazdagodtunk. Az előző öt mérkőzésünkön mindössze egyszer diadalmaskodtunk, ami egyértelműen csalódás.

A szerencsével is hadilábon állunk, bízom benne, hogy rövidesen a kapufáról nem kifelé, hanem befelé pattannak majd a lövéseink."

– A nyáron több rutinos játékossal erősítettünk, védő, kapus, valamint irányító középpályás is érkezett hozzánk. Úgy érzem, időre van még szükségük ahhoz, hogy tökéletesen beilleszkedjenek. Igyekszünk sok passzra épülő futballal előrukkolni, nem szoktuk céltalanul előrevágni a labdát. A csapatból az agresszivitást hiányolom, keveset ütközünk a fellépéseinken. Egységes a társaság, jól megértik egymást a fiúk. Az edzéslátogatottságra sem lehet panaszom, általában a keret hetven-nyolcvan százaléka képviselteti magát a tréningeken. Az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb pontvadászata az idei. A mezőnyből a DVSC, a Hajdúböszörmény és a Nyíradony kiemelkedik, mögöttük pedig hat-nyolc „hasonszőrű” együttes sorakozik. Az idény előtt az első hatba kerülést tűztük ki célként, amit nem tartok irreális elképzelésnek – fogalmazott a tréner.

A kilencedik helyen álló derecskeiek a nyolcadik Monostorpályit fogadják a tizenegyedik játéknapon, a két alakulat szombaton 13.30-tól feszül egymásnak.

– Általában küzdős, hajtós találkozót vívunk következő ellenfelünkkel. Vetélytársunknak is égető szüksége lenne a három pontra, mivel zsinórban háromszor bukott. Ennek ellenére hazai pályán győzni akarunk! – jelentette ki Szép Sándor.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!