Sport

2017.10.28. 17:42

Újabb ragyogó sikerekre törnek a Flex-HD aerobikosai

Debrecen - Kovácsné Laurinyecz Julianna elárulta, eleinte komoly akadályokat kellett leküzdeniük sikerek érdekében.

Debrecen - Kovácsné Laurinyecz Julianna elárulta, eleinte komoly akadályokat kellett leküzdeniük sikerek érdekében.

Közel két évtizede működik Debrecenben a Flex-HD Sportegyesület, amelynek tagjai számos hazai és nemzetközi megmérettetésen öregbítették a hajdúsági megyeszékhely hírnevét.

– 1999-ben, szülői kezdeményezésre alakult meg a klubunk, amely közhasznú szervezetként működik – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak az elnök, Kovácsné Laurinyecz Julianna. – Jelenleg száznegyven versenyzőnk van nyilvántartva a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágánál.

Az elején különböző akadályokat kellett leküzdenünk. Folyamatosan fejlődünk, a sikerek hatására egyre többen állnak mögénk."

– Nyilván támogatókból sosem elég, szerencsére a város is lehetőségeihez mérten igyekszik anyagi segítséget nyújtani nekünk. Minden egyesületet egy élsportolóval azonosítanak, nálunk ezt a szerepet Hegyi Dóra tölti be, ugyanis évek óta szállítja a fantasztikus eredményeket. Rajta kívül Szöllősi Pannát, Szalóki Emesét, Deák Annát, Bökönyi Klaudiát és Farkas Balázst is érdemes megnevezni. Természetesen juniorjainkra, vagyis Ötvös Pannára, Ökrös Jankára, illetve Magyar Annára, továbbá az utánpótláskorú versenyzőkre is büszkék lehetünk. Az aerobik meglehetősen fiatal, de dinamikusan fejlődő műfaj. Mindenkinek tudom ajánlani ezt a sportágat, hazai versenyeken megfelelő felkészülés után bárki elindulhat. Ha valaki jó tornász vagy táncos képességekkel rendelkezik, nagy esély mutatkozik arra, hogy kiváló aerobikos váljon belőle – tudtuk meg a trénertől.

Pécsen is bizonyítanának

Kovácsné Laurinyecz Julianna tanítványaival rengeteg szép pillanatot élhetett már át rangos viadalokon. Legutóbb a rendkívül tehetséges Görgényi Ilona állhatott a dobogó legmagasabb fokára az Európa-bajnokságon.

– Mindig az aktuális esemény a legfontosabb, hiszen ami lezajlott, azon már nem lehet változtatni. Nyilvánvaló, hogy a többség a felnőtt szinten elért sikereket könyveli el a legértékesebbnek. Az első Európai Játékokon aratott csapatsikerünkre jó szívvel emlékszem vissza. Három Világjátékokon vettünk részt, a legutóbbi, wroclawi viadalon három éremmel is gazdagodtunk. A szeptemberi kontinenstornán sem érhette kritika a teljesítményünket. Hogy mennyire számítottam Ilona aranyérmére? A döntőbe jutás benne volt a pakliban, ezt tűztük ki minimális célként, ám ekkora mezőnyben nehéz megtippelni egy pontos helyezést. Óriási eredményt ért el, amivel kellemes meglepetést okozott nekünk. Ilus egyébként pici korában tornázott, ebből sokat profitált. Kiváló a fizikuma, alkatához képest kifejezetten erős, tanulékony, jó versenyzőtípus. Lazaság tekintetében lehetne fejlődnie, valamint fel kell nőnie a következő feladatokhoz – fogalmazott Kovácsné Laurinyecz Julianna, aki elárulta, a hétvégén pécsi országos Magyar Kupa-döntőben, valamint a Hungarian Openen állnak rajthoz. A Baranya megyei településen is igyekeznek a Flex-HD tagjai fényes medáliákat gyűjteni. Fél év múlva pedig a portugáliai világbajnokságon tehetik le a névjegyüket a cívisvárosiak.

A 13 esztendős Görgényi Ilona ifjú kora ellenére már elegendő nemzetközi rutinnal várta az olaszországi Eb-t.

Komoly tervek

Ez már a sokadik világversenyem volt, így nem dolgozott bennem semmiféle feszültség. Inkább nagy várakozással tekintek a viadalok elé, bizonyítási vágy fűt."

– A családomban a sport nagy szerepet játszik, anyukám tornázott, édesapám pedig futballista volt. Négyévesen ismerkedtem meg az aerobikkal, egykoron szertornáztam is. Szeretnék komolyan foglalkozni a sportággal, bár mostanság kicsit nehéz összeegyeztetni a tanulással. Példaképemnek Hegyi Dórát mondanám, mivel rengeteg sikert ért el pályafutása során. Örömteli lenne, ha egyszer a nyomdokaiba tudnék lépni. Szerencsére az edzések mindig jó hangulatban telnek, a Flex HD-ben barátokat szereztem – nyilatkozta Görgényi Ilona.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!