Sport

2017.10.29. 22:07

Legyőzték a Siketek SC csapatát a debreceni bowlingosok

Debrecen - Lejátszotta soron következő mérkőzését a Cívis Bowling Team, Debrecen csapata az NB1-es bowling bajnokságban. Ellenfele a fővárosból érkező Siketek SC csapata volt.

Debrecen - Lejátszotta soron következő mérkőzését a Cívis Bowling Team, Debrecen csapata az NB1-es bowling bajnokságban. Ellenfele a fővárosból érkező Siketek SC csapata volt.

Nagy tétje volt az összecsapásnak, hiszen győzelem esetén biztosítva lett volna a bajnokság "A" csoportjának első helye a debreceni csapat részére, függetlenül az utolsó forduló eredményeitől.

Ennek megfelelően elvárás volt a győzelem, tekintve hogy idegenben is magabiztosan nyert a CBT tavasszal. Hazai pályán egyébként is veretlen a csapat idén, megalapítása óta is csak egyszer szenvedett vereséget itthon, a tavalyi bajnoki döntőben az Erdély BC ellen, akik azóta a Szuperligában vitézkednek.

Az első négy egyéni mérkőzésből hármat meg is nyert az együttes, sikerült jól kezdeni tehát a Szabó Ilona, Ábrók Andrea, Hárnási Ferencné, Harsányi Sándor összeállításban pályára lépő hazaiaknak.

Második körben hasonló volt a helyzet, szintén 3-1 lett az eredmény ide, bár nem verdeste az egeket a színvonal, de magabiztosan jöttek a pontok.

A harmadik etapban kissé belehúzott a vendégcsapat, döntetlenre mentették a kört, és hozzájuk fűződött a meccs első 200 feletti sora, Szabó Miklós révén (204).

Az utolsó egyéni körben újra három győzelem következett a debrecenieknek, a páros mérkőzésekre úgy fordult rá a csapat hogy már egy meccs megnyerésével is biztos lett volna a győzelem, mivel 11-5 volt az állás és 13 pont kell egy mérkőzés megnyeréséhez. Egy páros győzelemért 2 pont jár ugyanis.

Ezt jócskán túlteljesítette a Cívis BT, ahova időközben csereként beállt Tolnai Tibor is, mind a négy páros meccset sikerült nyerni, így összesítésban 19-5 arányban győzött a Cíviscsapat.

Ezzel a bajnokság elején kitűzött minimális célt sikerült elérni, bajnoki rájátszást érő helyen végez a csapat az alapszakaszban, megnyerve az "A" csoportot.

Még lesz egy alapszakasz mérkőzés a fővárosi Acapulco Tiggers ellen, utána a bajnoki elődöntőben a másik csoport második helyezettjével mérkőzik meg a Cívis Bowling Team, a döntőbe jutásért.

- Tolnai Tibor -


Statisztika:

Szabó Ilona: 6 meccs, 1049 fa, 6 pont.

Hárnási Ferencné: 6 meccs, 1042 fa, 5 pont

Harsányi Sándor: 6 meccs, 950 fa, 4 pont

Ábrók Andrea: 5 meccs, 710 fa, 3 pont

Tolnai Tibor: 1 meccs, 199 fa, 1 pont

Csapat összfa 3950+136 hcp=4086 fa.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!