Sport

2017.10.30. 12:32

Erőt merítene a DEAC a komoly pofonból

Debrecen - Molnár András szerint minden játékelemben alulmaradtak a körmendiekkel szemben.

Debrecen - Molnár András szerint minden játékelemben alulmaradtak a körmendiekkel szemben.

A DEAC játékosai nem tudták megnehezíteni a bajnokság egyik éremesélyesének kikiáltott Egis-Körmend dolgát a férfi kosárlabda NB I. szombati összecsapásán. A nagyszünetre csupán kilencpontos fórral mehettek a Vas megyeiek, ám a folytatásban folyamatosan „nyílt az olló”, végül a Rába-partiak fölényesen, 110–70-re diadalmaskodtak

Gyenge periódus

– Ugyan már az első félidőben több hibát követtünk el, ám ekkor még tartottuk a lépést az ellenfelünkkel – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Molnár András. – A második játékrészben produkáltunk egy olyan öt percet, amivel elúszott a meccs. Ekkor sem támadásban, sem védekezésben nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami elvárható lenne. A statisztikai lapra pillantva kiderül, a körmendiek minden mutatóban jobb számokat produkáltak. Tisztában voltunk vele, hogy vetélytársunk gyors és agresszív kosárlabdát játszik. Az elején engedtük nekik, hogy kintről dobjanak. Remek százalékkal értékesítették a távoli kísérleteket, ettől elkapták a fonalat, és lendületbe jöttek.

Szerintem reálisan nézve nincs negyven egységnyi különbség az együttesek között.”

Rengeteg szurkoló látogatott ki az Oláh Gábor utcai csarnokba, sajnos ezúttal nem sikerült bizonyítanunk a drukkereinknek. Úgy vélem, a hétvégi találkozó csupán egy kisiklás volt. Reményeim szerint nem kesergünk sokat a vereségen, inkább dacosak leszünk, felállunk a padlóról, és próbálunk bizonyítani a következő fellépéseinken – fogalmazott optimistán a rutinos csapatkapitány.

Kemény „dió”

Dallas Lauderdale nem tudott segíteni a Körmenddel vívott meccsen, sőt, az amerikai légióstól sérülése miatt elköszönt a vezetőség.

– Aki látta Dallast a Jászberény elleni győztes ütközeten, tudhatja, mekkora érvágást jelent nekünk a hiánya. Emberileg, valamint szakmailag is csak pozitív dolgokat tudok mondani róla, rendkívül hasznos láncszeme volt a gárdának. Nagy kérdés, hogy milyen módon pótolhatjuk őt – árulta el Molnár.

A cívisvárosiak nem lógathatják az orrukat, hiszen szombaton már Kaposváron lépnek parkettre. A somogyiak jól kezdték a szezont, ugyanis négy győzelem mellett csupán a Falco elleni fiaskó csúfítja a mérlegüket.

– Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei. Szerintem a Kaposvár van olyan erős, mint a Körmend, bár szűkebb rotáció áll a vezetőedző rendelkezésére. Sokat elárul róluk, hogy a körmendieket is sikerült két vállra fektetniük odahaza – mutatott rá Molnár András.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3663553"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!