Sport

2017.10.22. 12:20

Egyről a kettőre jutottak az újvárosiak

Balmazújváros - Az édesanyját gyászoló Horváth Ferenc tanítványai rendkívül fontos győzelmet arattak a Vasas ellen.

Balmazújváros - Az édesanyját gyászoló Horváth Ferenc tanítványai rendkívül fontos győzelmet arattak a Vasas ellen.

Szomorú esemény árnyéka vetült a szombati Vasas-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB I-es mérkőzésre, hiszen a találkozó előtt néhány nappal elhunyt Horváth Ferenc vezetőedző édesanyja. A két csapat újvárosi összecsapását a budapestiek 1–0-ra tudták behúzni júliusban, így a visszavágás vágya is fűthette a Horváth-gárdát.

Szerencsés jelenetek

A Szusza Ferenc stadionban rendezett mérkőzésen sokáig nem láthatott komolyabb helyzetet a publikum. Aztán a harminckettedik percben megszerezték a vezetést a vendégek. Vajda Sándor passzolt Sigér Dávidhoz, aki az ötös közeléből lőhetett kapura, első kísérlete még elhalt Vogyicska Bálinton, ám Arabuli labdáját már gólra váltotta a balmazújvárosi csapatkapitány. Hidegzuhanyként érhette ez a találat az angyalföldieket, de az első félidő hajrájában még szomorúbbak lehettek a fővárosiak. A negyvenkettedik minutumban Habovda tört előre lendületesen, majd jó huszonöt méterről lövésre szánta rá magát, az ide-oda pattogó labdát végül Arabuli közelről tessékelte be a kapuba. A nyáron szerződtetett grúz csatár ötödször volt eredményes ebben a szezonban, vagyis a Balmaz-gólok közel harmadát a 23 esztendős labdarúgó termelte. Az újoncnál korábban többször panaszkodtak amiatt, hogy a szerencsével hadilábon állnak, ám ezen a bajnokin Fortuna is segítette Pogacsics Krisztiánékat.

Meddő fölény

A szünetben kettős cserével próbálkozott Michael Oenning, a német tréner Vaskó Tamásnak, valamint Szivacski Donátnak szavazott bizalmat. Igyekezett a házigazda, Gaál Bálint ordító helyzetet hibázott el, a fejese az oldalhálót rezgette meg. Néhány pillanattal később Remili Mohamed lapos lövését kézzel blokkolta Rus Adrián, Andó-Szabó Sándor tizenegyest ítélt. A büntetőnél nem volt sansza Pogacsicsnak a hárításra, Remili a jobb alsóba küldte a játékszert. A hátralévő időben ugyan jóval aktívabban futballozott a Vasas, ám komolyabb ziccert nem tudtak kialakítani a piros-kékek. A hajrában még egy horrorisztikus jelenet borzolta a kedélyeket, Póti és Gaál fejpárbaját követően utóbbi játékos néhány pillanatig eszméletlenül terült el a gyepen, de szerencsére komolyabb baj nem történt, a támadó saját lábán hagyta el a játékteret.

A rendkívül fontos győzelmet arató balmazújvárosiak történetük során először szereztek három pontot idegenben az élvonalban. Sikerüknek hála a hajdúságiak a tizenegyedik helyre léptek előre a táblázaton, a tizedik pozíciót birtokló Haladás fórja csupán egység. Horváth Ferenc legénysége jövő szombaton, 15.30-tól a címvédő Budapest Honvédot fogadja.

HBN


Vasas FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (0-2)

Szusza Ferenc Stadion, 1034 néző, v.: Andó-Szabó

Vasas: Kamenár - Burmeister (Vaskó, a szünetben), James, Benes - Vogyicska (Szivacski, a szünetben), Vida, Berecz, Hangya (Ádám M., 71.) - Gaál, Kulcsár T., Remili

Balmazújváros: Pogacsics - Póti, Rus, Maisuradze (Jagodics, 90.), Uzoma - Vajda, Sigér, Haris, Habovda - Arabuli (Fekete, 87.), Andric (Zsiga, 68.)

Gólszerzők: Remili (59., tizenegyesből), illetve Sigér (32.), Arabuli (42.),

Sárga lap: Burmeister (37.), Szivacski (49.), Hangya (51.), illetve Sigér (30.), Maisuradze (41.), Póti (87.), Vajda (92.)

Mesterszemmel

Michael Oenning: Csalódott vagyok amiatt, amilyen mérkőzést játszottunk. Itt volt a lehetőségünk arra, hogy a mögöttünk álló csapatoktól ellépjünk. A mai mérkőzésen csak focizni akartunk, de ez így önmagában kevés volt. Csak előrefelé gondolkodtunk és hiányzott a szív és szenvedély, ami szükséges az ilyen mérkőzésekhez. Megint olyan gólokat kaptunk, amelyek teljes mértékben elkerülhetőek lettek volna. Ezt követően futnunk kellett az eredmény után, de sajnos nem sikerült a hátrányt ledolgoznunk. Azért is kár a mai vereségért, mert jó kiindulási alap lett volna, hogy megerősítsük a pozíciónkat a tabellán. Házon belül mélyebben elemezni fogjuk ezt a mérkőzést.

Horváth Ferenc: Sajnos anyukám meghalt a héten. Megtartottam minden edzést és megcsináltam minden taktikát, azt kértem a csapattól, hadd köszönjem meg úgy anyukámnak utoljára, hogy győztes csapat edzője vagyok, nagyon örülök, hogy ebben segítettek nekem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!