Sport

2017.10.29. 17:44

DVSC: Kibrusztolt győzelem volt

Debrecen - Fordulatos, ötgólos mérkőzésen fektette két vállra a Paksot a DVSC alakulata.

Debrecen - Fordulatos, ötgólos mérkőzésen fektette két vállra a Paksot a DVSC alakulata.

Két nagyszerű formában lévő együttes találkozott szombaton délután a Nagyerdei Stadionban, hiszen a Paks hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre, míg a házigazda Debrecen nyolc meccses veretlenségi szériával büszkélkedhetett a kezdő sípszó előtt. Ez tehát előrevetítette, hogy élvezetes összecsapást láthatnak a nézők, erre azonban az első félidőben rácáfoltak a csapatok.

Felpörgették a végét

A Loki előtt adódott az első valamirevaló lehetőség, mégis a paksiak szerezték meg a vezetést tíz perc elteltével. A védelem figyelmetlenségét Papp Kristóf használta ki és a jobb alsó sarokba lőtt.

Nem váratott sokat magára a cívisvárosiak válasza, Könyves forgolódott a bal oldalon, majd centerezett, s hosszú saroknál érkező Bódi Ádám közelről nem hibázott.

A szünetig hátralévő időben mind jobban elszürkült a játék, sok volt a hiba mindkét oldalon.

A második félidő jól kezdődött a hazaiak számára, ugyanis Bényei lerántásáért tizenegyest ítélt a játékvezető. A labda mögé Tőzsér Dániel állt és a bal sarokba bombázott.

Most sem késett sokat az egyenlítés, Papp ismét megvillant, közelről kilőtte a jobb felsőt.

Az állás arra ösztönözte a feleket, hogy felpörgessék az iramot, és mindkét kapu előtt nagy lett a forgalom.

Fotó: Derencsényi István

A 73. percben ismét a DVSC került előnybe: Takács labdájával Bódi egyedül törhetett kapura, s a szélső nem hibázta el a ziccert.

A Debrecen sokat tett a győzelemért, és megérdemelten szerezte meg a három pontot még akkor is, ha helyenként dadogott a csapat játéka.

Ebből a sikerből muszáj lesz erőt meríteniük Herczeg András tanítványainak, mert a következő fordulóban szombaton a listavezető Fradihoz látogatnak. Az a meccs vélhetően ennél is nehezebb lesz.

HBN


OTP Bank Liga 14. forduló

DVSC – Paksi FC 3–2 (1-1)

Nagyerdei Stadion, 2802 néző. Vezette: Bognár (Buzás, Lémon)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros, Ferenczi – Bódi (Nagy Kevin, 93.), Tőzsér, Jovanovic, Varga K. (Csősz, 76.) – Könyves, Mengolo (Takács, 68.)

Paks: Verpecz - Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon, Hajdú (Bartha, 46.) – Koltai (Haraszti, 71.), Kulcsár (Szakály, 57.), Bertus

Gól: Papp K. (10.), Bódi (12.), Tőzsér (55.), Papp K. (60.), Bódi (73.)

Sárga lap: Könyves (6.), Szakály (57.), Kinyik (64.)

Mesterszemmel

Herczeg András: Sajnos megint hátrányba kerültünk, de dicséret a csapatnak, hogy megfordította a meccset, ez nagy mentális erő. A Paks nagyszerű csapat, ezt igazolta, gratulálok is Csertői Aurélnak és az ellenfélnek. Szervezettek voltunk, de sokszor mezőnyfölényben volt a Paks. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni ezt a nehéz találkozót.

Csertői Aurél: Az eredményességre kell rámennünk, mert úgy néz ki a dolog, hogy a jó futballal nem tudunk pontokat szerezni. Időnként uraltuk a játékot, helyenként szép és jó focit játszottunk, de ellenfelünk gyakorlatilag az összes hibánkat kihasználta. Az nem volt benne a játékunkban, hogy négyet rúgunk.


[related-post post_id="3662379"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!