Sport

2017.10.16. 13:31

Balmaz: nagy lökést adhat a bravúr a folytatáshoz

Balmazújváros - Pogacsics Krisztián szerint a győzelem sem jelentett volna szenzációt a Videotonnal vívott bajnokin.

Balmazújváros - Pogacsics Krisztián szerint a győzelem sem jelentett volna szenzációt a Videotonnal vívott bajnokin.

Nem lennénk meglepődve, ha a Videoton játékosainak a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatának neve hallatán görcsbe rándulna a gyomruk, hiszen az újonc az első fordulóhoz hasonlóan a hétvégén ismét 1–1-es döntetlent játszott a bajnoki címre pályázó székesfehérváriakkal az NB I-ben. Horváth Ferenc együttese ugyan már a tizenegyedik percben hátrányba került, ám ettől nem törtek meg a hazai pályán játszó Sigér Dávidék. A sereghajtó hajdúságiaknál a nemrég magyar állampolgárságot kapó Andrics Nemanja állította be a végeredményt.

Munka nélkül

– Kis szerencsével akár győzhettünk is volna, ennek ellenére értékes ponttal gazdagodtunk – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Pogacsics Krisztián. – A mérkőzésen nem akadt sok dolgom, ami az igazat megvallva eléggé meglepett. Remekül megszerveztük a védekezésünket, igyekeztünk kevés területet adni a vetélytársunknak. Emellett gyors kontratámadásokkal tudtunk veszélyt teremteni a Videoton kapuja előtt. Nem nevezném magunkat a Fejér megyeiek mumusának, hiába leptük meg őket újra.

Amit a találkozó előtt a szakmai stáb kért tőlünk, maradéktalanul betartottuk, ült a taktikánk.”

A második félidőben feszültebb volt a légkör, ami talán annak is betudható, hogy a vendégek nem tudtak helyzeteket kialakítani. A válogatott szünet során kaptunk néhány nap pihenőt, amely hasznosnak bizonyult, ugyanis sikerült feltöltődnünk. Nem dőlhetünk hátra, bár nehéz a sorsolásunk, gyarapítani akarjuk a pontjaink számát. Ebből a remiből mindenképpen erőt meríthetünk a folytatásra – mutatott rá az Újváros 32 esztendős kapuvédője.

Komoly kihívás

A balmazújvárosiak az OTP Bank Liga következő fordulójában a Vasas „albérletében”, a Szusza Ferenc Stadionban vendégeskednek. Az angyalföldiek a Diósgyőrtől 5–0-s pofont kaptak, így a fővárosiak nem a legjobb hangulatban várhatják a szombaton 15.30-tól kezdődő összecsapást.

– Nagy hibát követnénk el, ha ebből a találkozóból indulnánk ki. Ellenfelünk valószínűleg bizonyítani szeretné, a vereség csupán egyszerű kisiklás volt. Bravúrnak tartanám a budapestiek legyőzését, ám ebben a bajnokságban gyakran borul a papírforma. Szerintem jó csapat a Vasas, remek játékosok alkotják a keretét, valamint a német edzőt is kiváló szakembernek tartom. Júliusban ugyan egygólos vereséget szenvedtünk tőlük odahaza, de azon a mérkőzésen sem fociztak le bennünket, kapusuk, Lubos Kamenar több bravúros védéssel vétette észre magát – zárta mondandóját Pogacsics.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3649691"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!