Sport

2017.09.26. 13:44

Fekvenyomás: berettyóújfalui aranyérmek és világrekordok a vb-n

Berettyóújfalu - Szeptember 16-tól 23-ig Csehországban Trutnov városa adott otthont a GPC Fekvenyomó és Felhúzó RAW és Equipped Világbajnokságnak. Az egyhetes versenyen 22 ország közel ezer versenyzője vett részt.

Berettyóújfalu - Szeptember 16-tól 23-ig Csehországban Trutnov városa adott otthont a GPC Fekvenyomó és Felhúzó RAW és Equipped Világbajnokságnak. Az egyhetes versenyen 22 ország közel ezer versenyzője vett részt.

A bihari térséget a Bihari Szabadidő és Sportegyesület 6 versenyzője képviselte. A versenyzők összesen 6 első 1 második és 1 harmadik helyezés mellett, 5 alkalommal javítottak világrekordot.

A Bihari Szabadidő és Sportegyesület fekvenyomó eredményei:

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a világbajnokság legfiatalabb versenyzője, Ungai Amanda (József Attila Általános Iskola), aki a tinédzser I. (13-15 év) korcsoport -60 kg-os súlycsoportjában három világcsúcsot megdöntve 44 kg-os teljesítménnyel világbajnoki címet szerzett. Ugyancsak kiemelkedően teljesített Kozák László (Berettyóújfalui SZC Eötvös József Szakgimnáziuma), aki a tinédzser II. (16-17 év) korcsoport -67,5 kg-os súlycsoportjában 7,5 kg-al javítva a világcsúcsot 152,5 kg-os teljesítménnyel győzött. László 60,3 kg-os testsúlyával érte el ezt az eredményt, mellyel korcsoportja abszolút világbajnoka is lett.

Két világbajnoki címet szerzett Ungai János, a masters I. korcsoport -75 kg-os súlycsoportjában. Az Equipped kategóriát 165 kg-mal, a RAW kategóriát 140 kg-al.

Világbajnoki címet szerezett még Mohácsi Zsolt, RAW masters III. korcsoport -100 kg-os súlycsoportban 160 kg-os teljesítménnyel, és Kovács Pál Equipped masters IV. korcsoport -140 kg-os súlycsoportban 175 kg-os teljesítménnyel. Pál még a RAW kategóriában 140 kg-os teljesítménnyel második helyezést ért el.

Az egyesület egyetlen felhúzó versenyzője Szász Róbert az open korcsoport -82,5 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett 252,5 kg-os felhúzásával.

- Bihari Szabadidő és Sportegyesület -


[related-post post_id="3628149"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!