Sport

2017.09.18. 14:33

DVSC: továbbra is folytatnák jó sorozatukat Kinyikék

Debrecen - A DVSC balmazújvárosi győzelme már a negyedik volt zsinórban a bajnokságban.

Debrecen - A DVSC balmazújvárosi győzelme már a negyedik volt zsinórban a bajnokságban.

Inkább brusztolós, mintsem látványos győzelmet aratott a DVSC szombat este az első hajdúsági NB I-es rangadón Balmazújvárosban. A debreceniek a mérkőzés egyetlen találatát az első félidőben szerezték meg pontrúgásból: Tőzsér jobb oldali szabadrúgását Haris Tabakovic fejelte Pogacsics hálójába. A gól után kissé eseménytelenné vált a találkozó, az újvárosiak nem tudtak betalálni Nagy Sándor kapujába, a Lokinak pedig láthatóan megfelelt az egygólos vezetés. A lényeg, hogy a cívisvárosiak zsinórban negyedik győzelmüket aratták és felnyomultak a negyedik helyre a tabellán.

Feszült meccs volt

– Elég feszült hangulatban zajlott le a hajdú-bihari rangadó – nyilatkozta Kinyik Ákos, a Debrecen középső védője. – Mindkét csapat győzelemre hajtott, ugyanakkor nem szeretett volna egyik fél sem kikapni, ez utóbbi rányomta a bélyegét a meccsre. Örülök, hogy végül nekünk sikerült megszereznünk a három pontot. Hogy mindez miért jöhetett össze? A csapategység most is rendben volt nálunk, a küzdőszellemmel sem volt gond, igyekeztünk minden labdára határozottan odaérni. A játék most annyira nem ment nekünk, de az biztató, hogy ennek ellenére meg tudtuk nyerni a találkozót – taglalta a huszonnégy esztendős hátvéd.

Kinyiktől azt is megkérdeztük, milyen ellenfél volt ezen az estén a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. – Elég kellemetlen ellenük játszani. Több játékost személyesen is ismertünk az újvárosiak közül, éppen ez adta a presztízsjellegét az összecsapásnak.

Sok néző volt a stadionban, és bár nem a legjobb meccsünket játszottuk, a lényeg, hogy megvan a három pont”

– szögezte le.

Jön a Puskás

A Loki a hétvégén az ugyancsak négy bajnokit zsinórban megnyerő Puskás Akadémia ellen lép pályára a Nagyerdei Stadionban, az sem ígérkezik könnyebb kilencven percnek. – Remélem, hogy dominálni tudunk majd azon a mérkőzésen. Ők is remek formában vannak, a legutóbbi négy meccsüket megnyerték, ahogyan mi is. Bízom benne, hogy a mi jó sorozatunk fog folytatódni, mindent meg fogunk ezért tenni – jelentette ki Kinyik Ákos.

Az említett, PAFC elleni összecsapás előtt szerdán egy Magyar Kupa-találkozó vár a DVSC labdarúgóira, 15 órától a megyei első osztályban szereplő Csongrád otthonában lesz jelenésük.

HBN



[related-post post_id="3619919"]

[related-post post_id="3618717"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!