A Loki nyerte meg a megyei rangadót

A Loki nyerte meg a megyei rangadót
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros, Debrecen – Viszonylag felejthető mérkőzésen húzta be a három pontot a hétszeres bajnokcsapat Balmazújvárosban.

Történelmi meccsre készülhettek az újvárosi és a debreceni labdarúgók, ugyanis a két csapat már számtalanszor találkozott edzőmérkőzésen egymással, de az első osztályban még sosem randevúzott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a DVSC.

A találkozó iránt nagy volt az érdeklődés, hiszen a vendégszektorba fél nap alatt elfogyott elővételben az összes jegy, és a hazai drukkerek is megtöltötték a nekik fenntartott ülőhelyeket a stadionban. A körítés és a remek idő tehát megteremtette az alaphangot ahhoz, hogy emlékezetes összecsapást vívjanak a felek, ám ez végül nem valósult meg: meglehetősen eseménytelen kilencven percet láthattak a nézők.

Rögzített játékhelyzetből

A Loki kezdte aktívabban a játékot, az első tíz percben lendületesen és agresszíven futballoztak a vendégek, azonban egy idő után elszürkült a játékuk, s magához tért a Balmazújváros. Egyre veszélyesebbé vált Horváth Ferenc csapatának játéka, azonban Herczeg András is szervezett együttes küldött a pályára, így igazán ordító ziccer egyik oldalon sem alakult ki.

di_balmaz_kamilla_dvsc-35

Fotó: Derencsényi István

A mérkőzést eldöntő gól is egy pontrúgásból született: Tőzsér Dániel végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, Haris Tabakovic Tamást megelőzve a hálóba fejelt, Pogacsics hiába vetődött.

A második félidőben inkább a hazaiak kezdeményeztek, ugyanakkor a Debrecennek is akadt lehetősége kontrára, ám az eredmény nem változott. A három pont a cívisvárosiaké lett, a balmazújvárosiak pedig azért is bosszankodhatnak, mert ezúttal sem érdemeltek vereséget, ahogyan az már fordulók óta megesik velük az első osztályban.

HBN


OTP Bank Liga, 9. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – DVSC 0-1 (0-1)

Balmazújváros, 2291 néző. Vezette: Bognár (Márkus, Szert)

Balmazújváros: Pogacsics – Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris (Maisuradze 57.) – Zsiga (Fekete 57.), Arabuli, Andrics (Rácz 76.)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi (Takács T. 65.), Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Csősz 88.) – Tabakovic (Szilvási 95.), Könyves

Gól: 0-1 Tabakovic (45.+2.)

Sárga lap: Ferenczi (66.), Tamás (85.)

Mesterszemmel

Horváth Ferenc: Nem volt jó meccs, rengeteg átadási hiba volt. Nem hiszem, hogy bárki is jól szórakozott a mérkőzésen, leszámítva a debrecenieket. Harmadik meccs, amit 1-0-ra veszítünk el úgy, hogy az ellenfélnek kapuralövése sem volt. Igaz, a mi támadójátékunk sem volt túl acélos. A második félidőben mi irányítottuk a játékot, de nem volt igazán gólhelyzetünk.

Herczeg András: Nehéz mérkőzést vártunk, látszott, hogy a hazai csapat jó teljesítményt nyújtott a korábbi meccseken, tartottunk a találkozótól. Támadni szerettünk volna, ez az első 10 percben sikerült, utána nem volt folyamatos a játékunk, feljött a hazai csapat, lehetőségeik is voltak. Második félidőbe átadtuk a területet, a hazaiaknak nem volt igazi helyzete. A mai napon pontatlanok voltunk, nem volt meg a folyamatos játékunk. Küzdelmes mérkőzés volt, nagyot küzdöttek a játékosok, örülök a győzelemnek.


Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros, Debrecen – A Balmazújváros vs. Debreceni VSC (0-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Horváth Ferenc és Herczeg András értékelte a látottakat. Herczeg András (DVSC): Nehéz mérkőzést vártunk, látszott, hogy a hazai csapat jó teljesesítményt nyújtott a korábbi meccseken, tartottunk a...

Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros, Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 9. fordulójában a Balmazújváros csapata a Debreceni VSC együttesét fogadta szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 9. forduló ...

A DVTK elleni sikerből is meríthetnek Tabakovicék
Balmazújváros, Debrecen - Tabakovic és Bódi is kemény ütközetre számít a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen. Szombaton találkozik egymással az NB I. két hajdú-bihari együttese, az Újváros és a DVSC – a felek 18 órától csapnak össze a Balmaz stadionjában. A megyei derbi történéseit a Hajdú Online-on ...

Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros - A Balmaz megszakítaná, a Loki folytatná jó sorozatát a szombati slágermeccsen. Vannak olyanok, akik szerint a Fradi–Újpest rangadóhoz hasonlítható az a megyei derbi, amelyre szombaton 18 órától kerül sor, ekkor találkozik ugyanis a Balmazújváros és a DVSC (élőben a www.haon.hu-n é...