Sport

2017.09.11. 15:14

Dobogós helyezés a masters vébé éremtáblázatában

Debrecen - Dr. Flóra Katalin volt a legeredményesebb magyar női versenyző.

Debrecen - Dr. Flóra Katalin volt a legeredményesebb magyar női versenyző.

Elkészült a hazai rendezésű FINA 2017 masters világbajnokságon részt vevő magyar versenyzők eredményeiből készített statisztika. A Debreceni Szenior Úszó Klub csapata a világversenyeken használt számítási rendszer alapján az 5., a csapatonként szerzett érmek számát tekintve a 3. helyen végzett a hazai egyesületek között.

A masters vb-n a magyar női versenyzők közül a Kolozsvárról idén Debrecenbe átigazolt 83 éves dr. Flóra Katalin bizonyult a legeredményesebbnek három egyéni világbajnoki győzelmével, a 200 m-es vegyesúszásban elért világcsúcsával, váltóban elért 2. helyezésével és összesen hét (!) új országos csúcsával.

Puskás Pál és Krasznai Róbert egyéni dobogós helyezésein és a mix vegyes váltóban dr. Flóra Katalinnal és Gombkötőné Tóth Ilonával elért 2. helyezésükön kívül a férfiak bronzérmes vegyes­úszó váltója is hozzájárult a Debreceni Szenior Úszó Klub éremtáblázatban elfoglalt előkelő helyezéséhez.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!