Sport

2017.09.04. 07:37

3x3-as Eb: Európa trónján a magyar lányok!

Debrecen - Izgalmas döntőben, 12–9-re győzte le a magyar válogatott az oroszokat.

Debrecen - Izgalmas döntőben, 12–9-re győzte le a magyar válogatott az oroszokat.

A lányok után szombaton a fiúkra szegeződött a cívisvárosi publikum tekintete az U18-as 3x3-as Európa-bajnokságon. A Takács Martin, Hargitai Krisztián, Csík Richárd, Takács Milán összetételű csapat első ellenfele Szerbia volt. A meccset remekül kezdték a mieink, akik 7–2-es előnyre tettek szert. A folytatásban déli szomszédaink ritmust váltottak, és egy 7–0-s szériával magukhoz ragadták a vezetést (7–9). Főleg a hórihorgas Nikola Kovacsevics okozott kellemetlen pillanatokat a magyaroknak. Ugyan 12–12-nél még döntetlen állt az eredményjelzőn, ám a hajrát a szerbek bírták jobban, akik 20–16-ra győzedelmeskedtek.

Fájó kihagyás

Ezt követően az észtek vártak volna Szarvas Gábor tanítványaira, de az esőzés miatt csúszóssá vált a pálya, így vasárnapra halasztották az összecsapást. Észtországgal szoros meccset vívtak Hargitaiék, ám a végjátékban sajnos megint nem jött ki a lépés (11–13), így két vereséggel zárták a csoportkört.

– Jól játszottunk az első találkozónkon, de volt egy rövidzárlatunk, amelyet könyörtelenül kihasznált az ellenfelünk. Regenerálódás szempontjából sokkal ideálisabb lett volna, ha az észtekkel is szombaton csapunk össze, mivel mi három órát pihenhettünk, míg nekik másfél óra állt volna a rendelkezésükre.

Vegyes élményekkel gondolok vissza a tornára, örültem, hogy a srácokkal együtt játszhattam, de sajnálom az elbukott meccseket”

– nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Csík Richárd, aki hozzátette, a szurkolók támogatásából rengeteg pluszt tudtak meríteni.

Óriási csata

A magyar lányok a negyeddöntőben a címvédő franciákkal mérték össze az erejüket. Sokáig kifogástalanul működött a hazaiak „bekkelése”, a gallok első kosarára négy minutumot kellett várni (4–1). Heroikus küzdelmet láthattak a drukkerek, amelynek végén Tóth Orsolyáék örülhettek (11–10).

– Kevés pontot hozó találkozóra számítottunk, emiatt a stabil védekezésre fektettük a hangsúlyt. Véleményem szerintem megérdemelten búcsúztattuk vetélytársunkat. A négybe jutással a minimális célunkat teljesítettük, de nem szeretnénk megállni – hangsúlyozta lapunknak Révész Boróka.

A holland válogatott sem jelentett leküzdhetetlen akadályt Magyarországnak. Az eső miatt immáron az Oláh Gábor utcai csarnokban rendezték az elődöntőt, ahol Tóthékra a hollandok vártak. A piros-fehér-zöld együttes 14–9-s sikert aratott az Oranje ellen, ezzel a fináléba jutott.

A másik ágon az oroszok a lengyelekkel csaptak össze, és mivel előbbi 14–12-re tudott nyerni, így a mieink Oroszország ellen vívták meg az Eb-döntőt.

Nagyon izgalmasan alakult a párharc, már 6–4-re vezettek az oroszok, de egyenlíteni tudtak a mieink, 6–6. Aztán megint meglépett a rivális, 9–6, innen jöttek vissza a magyarok, akik végül 12–9-re nyertek, és szerezték meg az Európa-bajnoki címet.

Fotó: Derencsényi István

A World Tour Masters cívisvárosi állomásának pénteki aranyütközetét a szerb Liman egylete „húzta be”, amely a döntőben a szlovén Ljubjanát 21–14-re múlta felül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!