Sport

2017.08.25. 13:13

Újra elkapnák a bajnoki kezdet utáni lendületet az újvárosi futballisták

Balmazújváros - Az újonc együttesnél úgy vélik, elsősorban koncentrációban kell javulniuk az Újpest elleni meccsre.

Balmazújváros - Az újonc együttesnél úgy vélik, elsősorban koncentrációban kell javulniuk az Újpest elleni meccsre.

Két szempontból is különleges mérkőzés lesz a szombaton 18 órától kezdődő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Újpest FC NB I-es bajnoki. Egyrészt a hazaiak újoncként nyilván még sosem találkoztak a lila-fehérekkel az első osztályban, a vendégeknek pedig ez lesz a 3000. találkozójuk, amelyet éppen a Sport utcában vívnak meg.

Hiányzott a figyelem

A találkozóra a fővárosiak készülhetnek jobb szájízzel, ők ugyanis legalább egy pontot szereztek az elmúlt hétvégén a DVTK ellenében, viszont az újvárosiak egy hete 2–1-es vereséget szenvedtek Felcsúton.

A Puskás Akadémia ellen elveszített meccs felidézésével kezdtük a beszélgetést a hazaiak középpályásával, Vajda Sándorral.

[poll id="1515"]

– Az volt a gond, hogy az első húsz percben nem koncentráltunk eléggé – fogalmazott a labdarúgó. – Pedig az elején is miénk volt az első helyzet, majd azt követően, többek között nekem is, akadtak lehetőségeink. Nehéz megmagyarázni, miért történt mindez, valahogy nem voltunk elég tüzesek, úgy látszik, még mindig szoknunk kell az első osztályt, és azt, hogy itt az ellenfelek kíméletlenül megbüntetik a pillanatnyi dekoncentráltságot. A második félidőben már jobban ment a játék, de sajnos nem sikerült a pontszerzés, csak futottunk az eredmény után.

A vezetőedzőnk, Horváth Ferenc is azt mondta a találkozót követően, hogy hiába futottunk többet, és birtokoltuk többet a labdát, ha figyelmetlenek vagyunk, ez lesz a vége”

– sorolta az okokat Vajda.

A balmazújvárosi futballistáknak a javítási lehetőséget az Újpest elleni összecsapáson kínálja fel a hétvégén a sors. De miként lehetne ezt megvalósítani?

Úgy mint az elején

– Ugyanolyan alázattal és elszántásággal kell játszanunk, mint tettük azt a bajnoki rajtot követően a Videoton, a Budapest Honvéd és a Diósgyőr ellen. Azokon a meccseken stabilak voltunk és fegyelmezettek, most is ez vezethet eredményre. Az Újpest jó csapat, a védelmüket különösen nehéz feltörni és kitűnően kontráznak. Hazai pályán szeretnénk irányítani a játékot és ráerőltetni az akaratunkat a lilákra.

Nagy szükségünk van a pontokra és az a célunk, hogy hazai pályán megörvendeztessük a szurkolóinkat, ezért szállunk harcba szombaton este”

– jelentette ki a Hajdú-bihari Napló kérdésére válaszul Vajda Sándor.

HBN


[related-post post_id="3593489"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!