Sport

2017.08.13. 21:36

Strandröplabda periódus Böszörményben

Hajdúböszörmény - Hétvégén Hajdúböszörményben rendezték a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság utolsó előtti fordulóját. Az egyre jobb állapotú játéktér „röplabdára szakosodik” augusztusban, hiszen a zárófordulóra is itt kerül majd sor, sőt augusztus 21-én az Eötvös Kupa strandröplabda-torna férfi versenyeinek is ez a helyszín ad otthont.

Hajdúböszörmény - Hétvégén Hajdúböszörményben rendezték a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság utolsó előtti fordulóját. Az egyre jobb állapotú játéktér „röplabdára szakosodik” augusztusban, hiszen a zárófordulóra is itt kerül majd sor, sőt augusztus 21-én az Eötvös Kupa strandröplabda-torna férfi versenyeinek is ez a helyszín ad otthont.

A debreceni fordulóhoz hasonlóan a mostaniban is szerepeltek külföldi párosok, ezúttal Romániából, a moldáv határ melletti Iasiból és Máramarosszigetről érkeztek játékosok.

Szombaton a női és a férfi párosok még rekkenő hőségben játszottak, gyakran kellett locsolni a pályákat. Vasárnap viszont már hideg idő és nagy szél tette bonyolultabbá a versenyzők feladatait.

A már szokásosnak számító üdítők átvétele után megtörtént a sorsolás, majd kezdődhetett a játék.

Szombaton a hölgyeknél az „A” kategóriában kilenc páros hármas csoportokban kezdte a csoportmérkőzéseket. A keresztjátékok után hármas döntő következett, melyet két győzelemmel zárt, így a forduló győztese lett a Rejtőné Dr. Papp Gréta, Kovács-Miskolczi Noémi kettős. A második helyet Dr. Jeneiné Molnár Enikő és Vojth Ildikó szerezték meg, míg bronzérmes lett Fakó Dóra és Puskás Fanni.

Az összesített pontversenyt Almási Nóra vezeti 21 ponttal, őt követi Dr. Kovács Katalin 19 egységgel, míg a harmadik helyre Kovács-Miskolczi Noémi jött fel, akinek 15 pontja van.

A „B” kategóriában a romániai Oana Kosztelnik és Monika Zoltan vehették át az aranyérmeket, ezüstérmes lett Abai Dorina és Fehérvári Vivien.

A férfiaknál ismét Hubicska Patrik győzött, ezúttal Vass Renátóval az oldalán. Második helyezett lett a fiatal Tar Kristóf, Veres Bence páros, megelőzve Csutora Zoltánt és Nyakó Lászlót.

Az összetett pontversenyben Hubicska Patrik vette át a vezetést 15 ponttal. A záróforduló előtt második Csutora Zoltán 14 ponttal, míg holtversenyben harmadik 12-12 ponttal Berkes Zoltán és Mészáros Zoltán.

A nem igazolt sportolók között nagyon szoros mérkőzéseken dőltek el a helyezések. Első győzelmét aratta a Pénzes Norbert, Pilka Gábor páros. Második lett a Szalóki testvérpár, Szabolcs és István, míg a bronzérmeket az előző fordulóban győztes Lakatos Attila és Schuller István vehették át.

Vasárnap a vegyes párosoknál is két kategóriában folytak a küzdelmek.

Az igazolt versenyzők között sorozatban harmadik győzelmét aratta a Szabó Kármen, Nagy Márton kettős, akik nagyon izgalmas mérkőzésen kis különbséggel győztek a Rejtőné Dr. Papp Gréta, Gyula Zoltán páros ellen.

Az összetett pontversenyben még mindig Gyula Zoltán vezet, akinek 27 pontja van, de a záróforduló előtt egy pontra megközelítette őt Szabó Kármen. A harmadik helyet ezúttal Nagy Márton foglalja el 23 ponttal.

A nem igazolt sportolók között hétről-hétre új páros diadalmaskodik, ezúttal Veres Zsófia Anna és F. Nagy Bence vehették át a győztesnek járó kupákat. A második helyre a „házigazda” páros, Dr. Szathmári Anita, Hajdúnánás aljegyzője és szintén hajdúböszörményi párja Szőllősi Lajos értek be. A bronzérmek az előző fordulót megnyerő Harmati Andrea és Temesvári György nyakaiba kerültek.

A következő, utolsó fordulót – szintén „A” és „B” kategóriában is – 2017. augusztus 19-én (női és férfi párosok) és 20-án (vegyes párosok) rendezik meg szintén Hajdúböszörményben, a strandfürdőben. Az előzetes jelentkezések szerint több olyan külföldi (tanzániai, román, szerb) pár is részt vesz a versenyen, akik az augusztus 21-én megrendezésre kerülő Eötvös Kupára érkeznek. Regisztráció a strand főbejáratánál 9 és 10 óra között, érdeklődni, jelentkezni a [email protected] e-mail címen, vagy a 30/9658-158-as telefonszámon lehet.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más érdekességek megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!