Sport

2017.08.17. 15:10

Ötcsillagos salakverseny lesz augusztus 20-án Debrecenben

Debrecen - A vasárnapi Debrecen Nagydíjon búcsúzik az aktív pályafutástól és a közönségtől Tihanyi Sándor.

Debrecen - A vasárnapi Debrecen Nagydíjon búcsúzik az aktív pályafutástól és a közönségtől Tihanyi Sándor.

Magyarország legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotorversenye a Debrecen Nagydíj, aminek idén a 42. viadalát rendezik meg augusztus 20-án, vasárnap 16 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban.

A szervezők ebben az évben eltérnek a tradícióktól, ugyanis csapatok küzdelmét láthatja a nagyérdemű, de nem csak emiatt lesz különleges a derbi. A viadalon futamonként a megszokott négy helyett öt vaspapucsos méri össze erejét, így a győztes 4, a második 3, a harmadik két, a negyedik 1 pontot kap, míg az utolsó pont nélkül marad – írta a Debrecen Speedway SE a Facebook-oldalán. A szabályokat is úgy alakították, hogy a lehető legizgalmasabb legyen a viadal, hiszen amennyiben egy alakulat 8 pontos hátrányba kerül a vezető gárdához képest, akkor a csapatvezető dzsókerezhet (megduplázhatja egy adott futamban elért pontszámot), illetve taktikai cserét hajthat végre. Jó tudni, hogy minden versenyző csak egy alkalommal helyettesítheti a csapattársát.

A megmérettetésen öt háromfős team alkotja a mezőnyt, minden gárdában egy magyar vaspapucsos a csapatkapitány, nevezetesen Tabaka József, Magosi Norbert, Benkő Roland, Kovács Roland és Tihanyi Sándor. Ez azért fontos, mert a verseny utolsó, 18. etapjában a csapatkapitányok szállnak harcba, s küzdenek meg a Debrecen Nagydíj győztesének járó dicső címért. A magyar salakosokon kívül dán, olasz, argentin, német, ukrán és lengyel vaspapucsosokat köszönthet a hajdúsági publikum.

Fontos információ, hogy ezen a viadalon búcsúzik a közönségtől Tihanyi Sándor, aki végleg felhagy az aktív versenyzéssel. Subi külön kérése volt, hogy a Debrecen Nagydíj legyen az utolsó viadala, s akkor is az 54 esztendős élő legenda kívánságát teljesítették a szervezők, amikor a régi szép idők emlékére, egy csapatba került Adorján Zoltánnal. Így egy viadal erejéig újra egymásért küzdhet az 1990-ben páros világbajnoki bronzérmet szerző duó.

A versenyt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg. Jegyet elővételben nem lehet venni, pénztárnyitás a verseny napján 14 órától lesz.

HBN


Startlista

T-Bútor Outlet

Tabaka József, Valentin Grobauer (német), Marcin Jedrzejewski (lengyel)

Duna House

Kovács Roland, Damian Adamczak (lengyel), Jakub Bukhave (dán)

Grand Casino

Magosi Norbert, Paco Castagna (olasz), Nicolas Covatti (argentin)

AVE Ásványvíz

Benkő Roland, Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán), Facundo Albin (argentin)

Csapókerti Időskorúak Gondozóháza

Tihanyi Sándor, Adorján Zoltán, Maciej Kuciapa (lengyel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!