Sport

2017.08.26. 21:10

Nyerhető meccset bukott el a Balmazújváros

Balmazújváros - A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, 1–0-ra nyerte meg háromezredik NB I-es találkozóját az Újpest.

Balmazújváros - A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, 1–0-ra nyerte meg háromezredik NB I-es találkozóját az Újpest.

Az Újpest együttesét látta vendégül az OTP Bank Liga hetedik fordulójában, szombaton este az újonc Balmazújváros. Érdekesség, hogy ez volt a lilák háromezredik élvonalbeli meccse.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed óra, minkét oldalon akadtak lehetőségek, a vendégektől főként Tischler próbálkozott. A 26. minutumban nem sok hiányzott ahhoz, hogy a hazaiak megszerezzék a vezetést: Vajda passzát Zsiga egy szép levétel után jobbal kapura tette 15 méterről, ám Pajovics vetődve fogta a labdát.

Az iramra nem lehetett panasz, látszott, hogy akarnak a csapatok, de ez nem párosult eredményességgel. Az újpestiek többet kezdeményeztek, az újvárosiak inkább a kontrákra rendezkedtek be, illetve pontrúgásokból veszélyeztettek. Félidőben 0–0-t mutatott az eredményjelző.

Tűzijáték, de hiába

A szünet után sem rontottak egymásnak a gárdák, talán a nagy meleg is rányomta a bélyegét a találkozóra. Aztán varázsütésre megtáltosodott a Balmaz, sorra jöttek a ziccerek. A 49. percben Andrics szépen indult meg a balon, azonban Litauszki bravúrral menteni tudott. Egyből utána Arabuli használta ki, hogy nem figyeltek rá, az ötös bal sarka elől ballal kapura lőtt, Pajovicsnak kellett ismét megmenteni csapatát. És itt még nem volt vége, Zsiga a bal alsót vette célba 15 méterről, de Pajovics ismét hárított. Rá nem sokkal Zsiga 22 méteres szabadrúgást kiejtette az Újpest kapusa, Arabuli érkezett, de hiába.

Fotó: Égerházi Péter

Ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát: a 63. minutumban Sigér rossz passza után a csereként beállt Simon indult meg Horváth kapuja felé, és tüzelt. A hajdú-bihariak hálóőre először még vetődve hárított, ám kijött róla a labda, Simon ismételhetett, és ekkor már nem hibázott, 0–1. Rövidesen egyenlíthettek volna Horváth Ferenc tanítványai, Rus fejelt kapura, csakhogy Pajovics újfent útját állta a labdának.

Semmi sem akart összejönni az Újvárosnak, a hajrában előbb egy szögletet követően Rus hét méterről a bal sarok felé fejelt, Pajovics a kapufára tolta a labdát, majd Arabuli közeli próbálkozása ment mellé – maradt a 0–1. Még a hosszabbításban is megvolt az esély az egalizálásra, de nem sikerült, nyerhető meccset buktak el az újvárosiak.

A válogatott vb-selejtezői miatt két hét szünet következik az NB I-ben, a Balmaz szeptember 9-én Mezőkövesdre látogat.

HBN


A tények

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Újpest FC 0–1 (0–0)

Balmazújváros, 2062 néző, v.: Kassai

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Tamás, Rus, Uzoma - Vajda (Kovács Á, 74.), Sigér, Maiszuradze (Rácz, 74.) - Zsiga, Arabuli (Vólent, 83.), Andric

Újpest FC: Pajovic - Pávkovics, Litauszki, Bojovic (Mohl, a szünetben) - Pauljevic, Nagy D. (Angelov, 75.), Sankovic, Saletros - Nwobodo, Tischler, Zsótér (Simon K., 61.)

Gól: Simon K. (63.)

Sárga lap: Tamás (86.), illetve Bojovic (24.), Litauszki (79.), Tischler (85.)


Mesterszemmel

Nebojsa Vignjevics (Újpest): Gratulálok a játékosoknak, sokat tettek a sikerért. Mindkét csapatnak nagy szüksége volt a pontokra, végül mi nyertük. A nagy meleg hatása is érezhető volt a játékon, talán a hazaiak jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, több lehetőségük volt, de Simon találatának hála mi nyertünk.

Horváth Ferenc (Balmazújváros): Jól játszottunk, nagyon sok helyzetünk volt, meg kellett volna nyerni a mérkőzést. Továbbra is mi vagyunk az NB I. Jézuskái, minden csapatnak adunk valamilyen ajándékot. A játékunk rendben van, dolgozunk tovább, ki kell javítanunk a hibáinkat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!