Sport

2017.08.17. 15:46

Dávid nem Góliát

<em>Amit már napok óta pedzegettek, valóra vált: Holman Dávid a Slovan Bratislavához igazolt. Bár a Loki vezetősége első körben szemérmesen elhallgatta, a szlovák klub honlapjáról tudható, hogy a DVSC 615 ezer euróért – megközelítőleg 187 millió jó magyar forint – értékesítette a labdarúgó játékjogát. Hazai viszonylatban ez szép summának számít, de vajon megérte-e az eddig sem túl fényesen szereplő gárdát tovább gyengíteni?</em> Molnár Szilárd írása.

Amit már napok óta pedzegettek, valóra vált: Holman Dávid a Slovan Bratislavához igazolt. Bár a Loki vezetősége első körben szemérmesen elhallgatta, a szlovák klub honlapjáról tudható, hogy a DVSC 615 ezer euróért – megközelítőleg 187 millió jó magyar forint – értékesítette a labdarúgó játékjogát. Hazai viszonylatban ez szép summának számít, de vajon megérte-e az eddig sem túl fényesen szereplő gárdát tovább gyengíteni? Molnár Szilárd írása.

A Debrecen nem dúskál a kreatív labdarúgókban, Holman egyike volt azoknak, aki tudott valami váratlant húzni a pályán – ha éppen volt hozzá kedve. És itt érkeztünk el ahhoz a ponthoz, ami miatt távozása megosztja a szurkolókat. Van, aki kesereg, mondván, egy fineszes támadójátékos hagyta el a klubot, mások egyenesen pezsgőt bontottak a hír hallatán, hogy végre kikerül a csapatból a flegma „kerékkötő”. Azt senki nem vitatja, hogy hősünknek van érzéke a labdarúgáshoz. Különben nem figyelt volna fel rá annak idején a Ferencváros, és nem vitték volna el a magyarnál magasabban jegyzett lengyel bajnokságba sem. De mégis, valami gikszer mindig közbejött. Előfordult, hogy az edzővel nem találta a közös hangot, de arra is akadt példa, hogy talán ő volt türelmetlen. A Lokinál megkapta a tízes mezt, ezzel is demonstrálva, vezérszerepet szánnak neki, de összességében ez sem lett „szláv karnevál”. Ez nem biztosan csak a labdarúgó hibája, hiszen nem sikerült köré építeni egy olyan csapatot, amelyben az ő futballja igazán érvényesült volna.

Kár érte, több volt ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!