Sport

2017.08.18. 14:46

Nem tudnak és nem is akarnak óriási fizetéseket adni Balmazújvárosban

Balmazújváros - Az élvonal legszegényebb klubjánál, a balmazújvárosiaknál van bérplafon, mert muszáj.

Balmazújváros - Az élvonal legszegényebb klubjánál, a balmazújvárosiaknál van bérplafon, mert muszáj.

– Messze leszakadva nekünk van a legkisebb költségvetésünk az NB I-ben, az előttünk álló utolsó előtti klub is 100 milliókkal többet tud költeni. A büdzsénk 75 százalékát az MLSZ központi támogatása teszi ki, míg a maradék 25-öt a város és a kisebb szponzorok biztosítják. Ebből adódóan a fiatal és a légiós szabályt is betartjuk és ezen nem is fogunk változtatni, álljon majd bárhogy a csapat a tabellán. Megjegyzem, a légiós-szabállyal nem értek egyet, mert a külföldiek korlátozásával nagyon megdrágultak a magyar játékosok, irreálisan magas fizetések alakultak ki emiatt – olvasható abban a terjedelmes interjúban, amelyet a csakfoci.hu készített az OTP Bank Liga újonc balmazújvárosi csapatáról Tiba Istvánnal, a tulajdonos önkormányzatot képviselő vezetővel.

Nem tudunk és nem is akarunk óriás fizetéseket adni. A költségvetésünkből adódóan nálunk van bérplafon. A legjobban kereső játékosunk havi 7 ezer eurót visz haza, egy ilyenünk van összesen, a többiek ennél jóval kevesebbet, a keret tizenegynéhány tagja 1 millió forint alatt keres."

Tudjuk, hogy a magyar társadalom egészét nézve ezek is hatalmas pénzek, ugyanakkor az NB I-ben alacsony fizetésnek számítanak. A pontprémiumunk viszont úgy lett kialakítva, hogy ne csak a siker miatt érje meg mérkőzést nyerni. A győzelemért 1000 eurót, a döntetlenért pedig 500-at kapnak a játékosok, függetlenül az ellenféltől – fogalmazott Tiba, aki azt is elárulta, hogy több olyan NB I-es játékossal tárgyalt, aki a klubjában nem játszott, de olyan magas fizetése volt, hogy eszébe nem jutott Újvárosba igazolni. Ezek a futballisták azóta is a kispadot koptatják, viszont nagyon sok pénzt keresnek. Van azonban ellenpélda is, ilyen például Nemanja Andric.

Az interjúban arra is kitérnek, miért éppen Horváth Ferencre esett a választás a vezetőedzői poszton. – Szakmailag ugyan nem tudtam őt 100 százalékosan megítélni, de az nagyon tetszett, ahogy a megszűnés előtt álló Kecskeméten az utolsó pillanatig kitartott a csapat mellett, a játékosokkal „zsíroskenyerezett”. Máshol talán hátrány, de nálunk előny, ha nincs meg a három méter távolság az edző és a csapat között. Feri ilyen szempontból tökéletesen beleillik a koncepciónkba és eddig az eredmények sem maradnak el – mondta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!