Sport

2017.08.09. 12:49

Morgan nem hátrál meg, marad a DHK-nál

Debrecen - A szakember jól érzi magát Debrecenben, és folytatja a munkát.

Debrecen - A szakember jól érzi magát Debrecenben, és folytatja a munkát.

A debrecenihoki.hu arról számolt be, hogy a DHK-sok számára véget ért a nyári pihenő, és megkezdték a szezon előtti alapozást a Debreceni Jégcsarnokban.

Mint írják, a felnőtt csapat MOL Ligától való visszalépése után is „van élet” a klubnál. Az elmúlt évek folyamatos fejlesztő munkájának eredményeként több mint 200 utánpótlás sportoló alkotja a DHK ­játékospiramisát. A sikeres jövő egyik alapfeltétele a magas színvonalú szakmai munka, amelynek letéteményese a DHK edzői stábja. A trénerek túlnyomó többsége a maradás mellett döntött, közöttük a kanadai szakember, Jason Morgan, aki a jövőben a junior és az ifi korosztályok vezetőedzőjeként, valamint (a továbbiakban is) mentor edzőként tevékenykedik.

Csalódásként éltem meg, hogy nem sikerült megfelelő szponzort találni, fenntartani a felnőtt csapatot, de megértem; ilyen esetek másutt is történnek a profi sport világában."

– A családommal együtt nagyon szeretünk Magyarországon élni, jól érezzük magunkat Debrecenben, ezért úgy gondoltam, hogy nagyszerű dolog lesz itt maradni, fejleszteni a fiatal játékosokat. Ez jó esélyt nyújt számomra, hogy edzőként magam is fejlődjek, többet foglalkozhassak a munka szakmai oldalával, a fiatalok, valamint a szakmai tevékenység mentorálásával” – fogalmazott Jason Morgan.

A szakember elmondta, a tervek szerint valamennyi korosztályos edzővel hetente külön is fog találkozni, és egy héten egyszer részt vesz minden korosztályos edzésen.

„Az utánpótlást nyilván fejleszteni kell, csiszolni és tökéletesíteni, ameddig csak lehet. Ha azonban sokáig leszünk felnőtt csapat nélkül, fennáll annak lehetősége, hogy elveszítjük a tehetséges fiataljainkat” – mondta arról, hogy a DHK a következő idényben nem indít felnőtt csapatot.

HBN


[related-post post_id="3551473"]

[related-post post_id="3537801"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!