Sport

2017.08.18. 14:49

Karneváli salakcsata Debrecenben

Debrecen - A népszerű Tihanyi Sándor augusztus 20-án búcsúzik el a közönségtől és az aktív pályafutástól.

Debrecen - A népszerű Tihanyi Sándor augusztus 20-án búcsúzik el a közönségtől és az aktív pályafutástól.

Államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án immár 42. alkalommal rendezik meg a salakmotoros Debrecen Nagydíjat. A virágkarnevál legkiemelkedőbb sporteseményén, vasárnap 16 órától 7 ország – Lengyelország, Olaszország, Ukrajna, Argentína, Németország, Dánia és Magyarország – 15 vaspapucsosa csatázik a Gázvezeték utcai salakstadionban. A viadal érdekessége, hogy nem egyéni, hanem csapatversenyt láthat a publikum. S ezzel a kuriózumoknak még nincs vége, ugyanis a megszokott négy helyett öt vaspapucsos küzd majd egymással a futamokban.

Kiegyenlített mezőny

A mezőnyt öt háromfős gárda alkotja, minden trióban lesz magyar pilóta. A T-Bútor Outlet csapatában Tabaka József mellett az Európa-bajnokságon induló német, Valentin Grobauer és a lengyel I. ligában szereplő Bydgoszcz legponterősebb motorosa, Marcin Jedrzejewski található. A Duna House trojkájában Kovács Roland, a szintén bydgoszczi Damian Adamczak és a brit ligában edződő dán, Jakub Bukhave húzza majd a gázt. A Grand Casinót Magosi Norbert, az olasz Paco Castagna és az elmúlt három évben a Grand Prix Challenge-ig eljutó argentin, Nicolas Covatti képviseli. Az AVE Ásványvíz magyarja Benkő Roland, aki az ukrán tehetséggel, Sztaniszlav Melnicsukkal és az argentin Facundo Albinnal alkot teamet. A Csapókerti Időskorúak Gondozóháza három olyan salakost indít csatába, akiknek az összéletkora 150 év! A „masters” trióban két élő legenda, Tihanyi Sándor (54 éves) és Adorján Zoltán (55 éves), illetve a cívisvárosban nagy közönségkedvenc Maciej Kuciapa (41 éves) küzd majd a pontokért. Fontos tudnivaló, hogy Tihanyi Sándor ezen a versenyen búcsúzik az aktív pályafutástól.

A Debrecen Nagydíj győztese az a versenyző lesz, aki a 18. futamot nyeri, ebben az etapban az öt csapatkapitány, Tabaka, Magosi, Benkő, Kovács és Tihanyi feszül egymásnak.

Gyerekeknek ingyenes

A vasárnap 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés (kivéve a tribünre), jegyeket csak a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni 14 órától.

HBN


Startlista

T-Bútor Outlet

Tabaka József, Valentin Grobauer (német), Marcin Jedrzejewski (lengyel)

Duna House

Kovács Roland, Damian Adamczak (lengyel), Jakub Bukhave (dán)

Grand Casino

Magosi Norbert, Paco Castagna (olasz), Nicolas Covatti (argentin)

AVE Ásványvíz

Benkő Roland, Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán), Facundo Albin (argentin)

Csapókerti Időskorúak Gondozóháza

Tihanyi Sándor, Adorján Zoltán, Maciej Kuciapa (lengyel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!