Sport

2017.08.23. 13:14

Karnevál Kupa: három nap, kétezer gyerek és majd’ négyszáz meccs Debrecenben

Debrecen - A magyar gárdák mellett érkeztek még például Ukrajnából, Romániából és Szlovákiából is együttesek.

Debrecen - A magyar gárdák mellett érkeztek még például Ukrajnából, Romániából és Szlovákiából is együttesek.

Immár 27. alkalommal rendezte meg a DHSE Olasz Focisuli a Karnevál Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó utánpótlás-tornát Debrecenben. Idén, múlt hétvégén 122 csapat vett részt a kupán, 12 kategóriában (2002-től 2011-ig). A magyar gárdák mellet érkeztek még Ukrajnából, Romániából és Szlovákiából is együttesek.

Ebben az évben a jelentkezők hatalmas létszáma miatt három nap alatt összesen 397 mérkőzést rendeztek. A szombati esőzések ellenére is kiváló volt a hangulat, mind a gyerekek, mind pedig a szurkolók kiválóan érezték magukat.

Debrecenből a DLA, az Olasz FS, a DEAC, Loki FS szerepelt a tornán. A cívisvárosi egyletek mellett több Hajdú-Bihar megyei csapat is képviseltette magát (HTE, Balmazújváros, Püspökladány, Berettyóújfalu).

Fotó: Matey István

A idősebb korosztályoknál Romániából a CSS Reghin, Szlovákiából az FK Dukla Banska Bystrica, illetve a Debreceni LA és az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Alain csapatai lettek az elsők, második helyezést ért el az ukrán SJFSSOR Ungvár együttese és a HTE Olasz Focisuli csapatai három kategóriában. Két kategóriában is debreceniek, a DLA és a HTE-Olasz FS vívta a döntőt.

A fiatalabbaknál az UTE, a DHSE Olasz Focisuli, a Tolna VFC, a Főnix Gold, az SZFC, valamint a romániai CFR CLUJ szerzett aranyat. Több debreceni ezüstöt is ünnepelhettünk, a DLA három, a DEAC egy kategóriában lett második. Mellettük szintén a dobogó második fokára állhatott fel el az FK Csíkszereda Romániából, az Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor SE, és az Örömfoci Revand-Team Szolnok. Harmadik helyezett lett az MSE Marosvásárhely és a CFR CLUJ Romániából, a Pokrova Lemberg, illetve a DYUSZS Odessa Ukrajnából. A magyar gárdák közül a Bozsik Akadémia Nyíregyháza és az Olasz Focisuli csapatai örülhettek bronznak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!