Sport

2017.08.25. 12:57

Ilyen rajtban reménykedett a DEAC

Debrecen - Vékei Nándor szerint kiváló játékosokkal erősödött a debreceni klub kerete a nyáron.

Debrecen - Vékei Nándor szerint kiváló játékosokkal erősödött a debreceni klub kerete a nyáron.

A DEAC újoncként vágott neki a harmadosztály Keleti csoportjának, ennek ellenére nem kelti megszeppent kiscsapat benyomását a hajdúsági társaság. Sáfár László legénysége 1–1-es döntetlennel nyitott a Tállya ellen hazai pályán, majd a múlt héten a Füzesgyarmat otthonában 3–2-re diadalmaskodott.

Sebességkülönbség

– Az első félidőben sikerült a füzesgyarmatiak fölé kerekednünk, ekkor egyértelműen mi domináltunk – kezdte a beszélgetést Vékei Nándor, a DEAC játékosa. – Hamar kétgólos előnyre tettünk szert, vetélytársunk ugyan szépíteni tudott, de erre is hamar reagáltunk. A második játékrészben elsősorban a védekezésre fókuszáltunk. Sajnos egy egyéni hibából közelebb zárkózott a házigazda, de a győzelem szerencsére nem csúszott ki a kezünkből. Úgy gondolom, gyorsabban járattuk a labdát, ezzel tudtuk két vállra fektetni a Békes megyeieket. Emellett ellenfelünk nehezen tudott támadásból védekezésbe visszarendeződni – mutatott rá a 21 esztendős futballista, aki találattal vette ki a részét a sikerből. Ezzel kapcsolatban Vékei elárulta, egy gyors kontratámadást követően Csörgő Krisztián két védő figyelmét is lekötötte, így neki nem volt nehéz dolga.

Elkerülnék az osztályváltást

A cívisvárosi alakulat négy ponttal gazdagodott az első két játéknapon, ennek köszönhetően az élbolyban található. A DEAC a hétvégén a három egységgel rendelkező ESMTK-nál vendégeskedik, az összecsapás vasárnap 17.30-kor kezdődik.

– Hasonló rajtban reménykedtem, bár minimális félsz volt bennem, hogy újoncként milyen teljesítményre leszünk képesek. Kiválóan sikerültek az igazolások, valamint a csapat minden tagja nagyon motivált. A Tállyával vívott meccsen annak ellenére reális eredmény született, hogy a hajrában egy nagy helyzetet puskáztunk el. Hogy mire számítok a hétvégi találkozón?

Az ESMTK legutóbb 3–0-ra maradt alul a tállyaik ellen, ebből kiindulva bizakodva várhatjuk a bajnokit”

– jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak a cívisek kettese.

A debreceni alakulatban sok futballistának ez az első szezonja a harmadik ligában, ám Vékei Nándor korábban már „belekóstolt” az NB III-ban a Monor színeiben.

– Szerintem nincs nagy különbség a Közép és a Keleti csoport között. Mindkét pontvadászatban kiegyenlített a mezőny, bárki megverhet bárkit. Minimális célunk a bennmaradás, bízom benne, emiatt nem kell sokáig idegeskednünk. Jó játékkal, gólokkal, valamint asszisztokkal kívánom segíteni a DEAC-ot, de természetesen az együttes eredményessége a leglényegesebb – fogalmazott Vékei, aki úgy érzi, irányítóként tud a legnagyobb hasznára lenni az újoncnak.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!