Sport

2017.08.02. 11:52

Hosszú újabb érmekre hajt most a világkupán

Budapest - A vegyesúszás királynője ismét rekordokra tör, de ezúttal már a világkupában.

Budapest - A vegyesúszás királynője ismét rekordokra tör, de ezúttal már a világkupában.

A budapesti vizes világbajnokságon két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerző Hosszú Katinka hétfőn már el is indult Moszkvába, hogy szerdán és csütörtökön részt vegyen a kilencállomásos világkupa első versenyén. A sorozatot, így a moszkvai viadalt is, a Sport TV közvetíti – áll a televíziós csatorna közleményében.

Egy győzelemre a csúcstól

Hosszú Katinka remekelt a hazai rendezésű világeseményen, a záró napon esélyt sem adott ellenfeleinek, fantasztikus úszással nyerte meg a 400 m vegyest. Azonban nem pihen, hétfőn már elutazott az orosz fővárosba, hogy három nappal a vb után már rajthoz álljon a 2017-es világkupa-sorozat első állomásán. A vb-n mutatott formája alapján nem okozna meglepetést, ha folytatná az éremhalmozást. A bajnoknő 2012 óta minden évben a világkupa összetett pontversenyének élén végzett, idén már zsinórban hatodik sikerére hajt. Emellett csúcsdöntésre is készül, 2016-ban ugyanis a 400 vegyesen megszerzett 37. világkupa-elsőségével beérte a korábban 50 pillangón brillírozó svéd Therese Alshammart az egy számban megnyert világkupa-versenyek tekintetében. Ha tehát még egy állomáson meg tudja nyerni a 400 vegyest, Katinka újabb rekordot dönt. A Budapesten mutatott formája alapján nem lenne nagy meglepetés, ha ez már Moszkvában sikerülne neki. 2016-ban Hosszú mellett Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsa és Gyurta Gergely is szerzett aranyérmet a világkupán.

Kilenc állomás

A világkupa futamokat 25 méteres medencében rendezik, idén is kilencállomásos lesz a versenysorozat, minden állomáson kétnapos a verseny. Moszkva után Berlin és Eindhoven következik, majd Doha, Dubai, valamint Hong Kong rendez versenyt, végül Pekingben, Tokióban és Szingapúrban csapnak össze az úszók. A Sport TV a világkupa minden állomásáról élőben közvetít.

HBN


[related-post post_id="3567903"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!