Sport

2017.08.25. 09:52

Haris Attila az U21-es keretben, hétvégén az Újpestet várja a Balmaz

Balmazújváros - Az újvárosiak szombaton 18 órától csapnak össze a lila-fehérekkel.

Balmazújváros - Az újvárosiak szombaton 18 órától csapnak össze a lila-fehérekkel.

Komoly múltra visszatekintő együttest fogad az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő alakulata az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában, Horváth Ferenc gárdája az Újpest FC-vel csap össze szombaton 18 órától.

Az újvárosiaknál természetesen számítanak a középpályás, Haris Attila játékára is, aki a héten bekerült a magyar U21-es válogatott keretébe. A fiatalok szeptember 5-én Gyirmóton Máltával csapnak össze Európa-bajnoki-selejtezőn. A 2019-es Eb egyben a 2020-as olimpia európai kvalifikációs tornája is lesz.

Apropó, Horváth Ferenc! A szakvezető a klub hivatalos honlapján már hét elején ejtett néhány szót a lila-fehérek elleni küzdelemről. „Ne felejtsük el, hogy az eddigi hat mérkőzésünkből négyet idegenben játszottunk, s már találkoztunk a tavalyi 1-3. helyezettel! Legközelebb hazai pályán, hazai közönség előtt léphetünk pályára, ami kiváló alkalom lesz a pontok gyűjtésére, és a tabellán való előrelépegetésre”.

[poll id="1515"]

Ugyanitt Szamosi Tamás, a balmazújvárosiak másod­edzője is megszólalt, először a Puskás Akadémia elleni, idegenbeli 1–2-es vereségről beszélt a szakember. „Jól kezdtünk a mérkőzést, volt 2-3 ígéretes lehetőségünk, ám ezek kimaradtak. A hazaiak vezető találata nagymértékben befolyásolta a továbbiakat. 2–0 és 2–1 után is voltak helyzeteink, míg a vendéglátóinknak – ha jól emlékszem – a szünet után egy szabadrúgása volt csupán a kapunk előtt.

Ez egy olyan találkozó volt, melyet több rutinnal lehozhattunk volna”

– vélekedett a látottakról Szamosi Tamás.

Érdekesség, hogy az Egyesült Arab Emírségekből érkezett, másodosztálybeli Al-Hamriyah-hal a régióban edzőtáborozik, így egy edzés keretében megmérkőztek a hazaiak az arabokkal.

Saját közönségük előtt

Szamosi Tamás beszélt az Újpest-meccs kapcsán is. „Láttuk az eddigi mérkőzéseiket. Legutóbb a Diósgyőr ellen nem nyújtottak jó teljesítményt, de ez betudható annak is, hogy az egy zártkapus, hangulattalan kilencven perc volt. Előtte a Honvéd ellen jól futballoztak. Ez egy igen veszélyes ellenfél, de nekünk mindenképpen a három pont megszerzése a célunk ellenük. A legutóbbi két meccsünk idegenben nem sikerült jól, ám most itthon, a közönségünk támogatásával léphetünk pályára” – fogalmazta meg véleményét a másodedző.

HBN


[related-post post_id="3588057"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!