Sport

2017.08.28. 18:02

DVSC: szerdán főpróba a szlovén bajnok ellen

Debrecen - Hamarosan már élesben kell helytállniuk a debreceni kézis lányoknak.

Debrecen - Hamarosan már élesben kell helytállniuk a debreceni kézis lányoknak.

Célegyenesébe érkezett a DVSC-TVP felkészülése: a Loki szombaton már bajnokit játszik, méghozzá a Győr ellen, ám előtte is vár még egy komoly erőpróba Tone Tiselj tanítványaira, akik szerdán 18 órától a szlovén bajnok, BL-résztvevő Krim Ljubljana ellen mérkőznek meg a Hódosban.

Az alapozási időszakban, mely július közepén kezdődött, a kemény tréningek mellett többek között a Kohász-, majd a Dunakanyar Kupán is részt vettek a piros-fehérek, akiknek kerete alaposan felfrissült az új, 2017/18-as pontvadászatra.

Vác adott otthon múlt héten a Dunakanyar Kupának, melyen a házigazdák és a Loki mellett a Dunaújváros, illetve az MTK küzdött meg. A körmérkőzéses rendszerű tornán elsőként az MTK gárdájával mérkőzött meg a cívisvárosi alakulat. Sokkal jobban kezdett a rivális, a hajdúságiaknak ellenben semmi sem jött össze. Pontatlanul, ritmustalanul kézilabdáztak a debreceniek, látszott, hogy a sérülése után visszatérő Madalina Zamfirescu még nem érzi a játékot. Fordulás után zárkózott a DVSC, ám egyenlíteni nem sikerült, a kék-fehérek megérdemelt, 30–25-ös sikert arattak – számolt be róla a dvsckezilabda.hu.

A második, Vác elleni derbin Lajtos Nóri kisebb sérülése miatt, óvatosságból pihent, Lotte Grigel, Varsányi Nóra, Karina Jezsikava és Sirián Szederke pályára léphetett volna, ám Tone Tiselj másoknak adott bizonyítási lehetőséget. Noha becsülettel küzdöttek a lányok, vereség lett a vége – ezzel a harmadik pozícióban végeztek Kelemen Éváék. Zárásként a Dunaújvárost szoros meccsen, 23–22-re sikerült legyőzni, a Debrecen ezen a találkozón nyújtotta a legjobbját. Jól szolgálta a célját a torna, hiszen rengeteg meccshelyzetet, taktikai elemet, felállást gyakorolhatott az egylet, a szakmai stáb több variációt is kipróbálhatott.

A DVSC a héten Balmazújvároson edzőtáborozik, majd szerdán 18 órától megtartja bajnoki főpróbáját a Krim Ljubljana ellen a Hódosban, a mérkőzésre a belépés díjtalan.

Szombaton pedig, a negyedik fordulóból előrehozott derbivel megkezdi szereplését a női kézilabda NB I. 2017/18-as szezonjában a Loki, mely Győrbe látogat, a felek 18.45-től feszülnek egymásnak, a csatát az M4 Sport élőben közvetíti majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!