Ötödik helyen végzett a Loki Dunaújvárosban

Ötödik helyen végzett a Loki Dunaújvárosban
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Lotte Grigelt választották a Kohász Kupa legjobb játékosának.

A DVSC-TVP a hagyományos Kohász Kupán lépett pályára az elmúlt hét végén. A kétnapos, hat csapatot felvonultató nemzetközi tornán 2×25 percet játszottak a mérkőző felek.

A Loki pénteken délelőtt a Viborg ellen kezdte meg a szereplést, Madalina Zamfirescu, Csáki Viktória és Karina Jezsikava nélkül. A félidőben 13–11-re vezettek a dánok, végül 20–20-as döntetlen született. A DVSC-ben – a honlap beszámolója szerint – jól védtek a kapusok, támadásban pedig Lotte Grigel volt elemében, aki 7 gólt szerzett.

Délután a Vác volt az ellenfél, akik ellen a Viborg ellen kézsérülést szenvedő Arna Sif Palsdottír sem léphetett pályára. A dánok elleni meccshez hasonlóan a rivális meglépett a találkozó elején, ám a Loki magasabb fokozatba kapcsolt, s a szünetben már a piros-fehéreknél volt az előny (13–12). A második félidőben hullámzott a játék, a végjátékot a váciak bírták jobban, s 25–24-re nyertek. A Debrecenben Hajduch nevéhez fűződik a legtöbb gól, ötször volt eredményes, ebből háromszor hetesből.

A csoportküzdelmek után szombaton rendezték a helyosztókat, a DVSC (amely keretébe visszakerült Palsdottír) az 5. helyért mérkőzött az orosz Zvezda Zvenyigoroddal. A hajdúságiak irányították a játékot, a félidőben 16–12-re vezettek, majd 21–14 is volt az állás. Ennek ellenére 26–26-tal zárult a találkozó, így büntetők döntöttek. A Lokistáktól mind az öt játékos belőtte, míg az oroszok egyet elhibáztak, ezáltal a cívisek 31–29-re diadalmaskodtak, s megszerezték az 5. helyet.

A Kohász Kupa döntőjét a Viborg nyerte 25–24-re a Budaörs ellen, a bronzmeccsen a házigazda Dunaújvárosi KKA 28–25-re legyőzte a Vácot. A torna legjobb játékosának Lotte Grigelt választották, Szekerczés Luca (DKKA) és Line Haugsted (Viborg) holtversenyben lett a gólkirálynő, 17-17 találattal, míg Kataria Tomasevic (DKKA)kapta a legjobb kapusnak járó díjat.

HBNSporthírek


hirdetés