Sport

2017.08.16. 17:15

DVSC: Holman Dávid a Slované, újra téma a tulajdonosváltás

Debrecen - Holman tudása alapján vezéregyénisége lehetett volna a Lokinak, de végül nem tudott azzá válni.

Debrecen - Holman tudása alapján vezéregyénisége lehetett volna a Lokinak, de végül nem tudott azzá válni.

Kedden este végleg eldőlt, hogy távozik a DVSC-től Holman Dávid, aki a szlovák élvonalban szereplő Slovan Bratislavához igazolt – adta hírül a tényeket a Loki honlapja. A labdarúgó 2016 telén kötött négyéves szerződést a debreceni csapattal, 44 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Lokiban, ez idő alatt 9-szer talált az ellenfelek kapujába. Holman új klubja, a Slovan Bratislava honlapjáról kiderült, az átigazolás teljes költsége 700 ezer euro volt, a magyar futballista négy évre kötelezte el magát a pozsonyiakhoz.

Nem javult

Sokak számára meglepetésként hathat a hír, ugyanis Szima Gábor, a Loki elnöke júliusban, a szezon előtt így nyilatkozott Holmanról a Naplónak:

Úgy érezzük, hogy ebben a helyzetben, amiben most van a klub, nem tudjuk elengedni.”

Tagadhatatlan, Holman képességei alapján a Loki vezéregyénisége lehetett volna, ám nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

– Az idei idény öt mérkőzésén nem láttunk javulást a teljesítményét illetően, ráadásul a szurkolók kifütyülték a Fradi elleni bajnokiján, ezért a tulajdonosok és a vezetőedző közösen úgy döntöttek, hogy Holman játékjogát értékesíti a klub – tudta meg a Napló Róka Gézától, a DVSC cégvezetőjétől. A labdarúgó a legutóbbi 21 mérkőzése közül kiemelkedett a Haladás elleni bajnoki, ahol 2 gólt szerzett, illetve egy gólpassz adott. Viszont a fennmaradó 20 mérkőzésen nem talált az ellenfelek kapujába, s egy gólpassz fűződik a nevéhez, amit szögletből ért el. Ezek után már nem is annyira meglepő, hogy Holmant elengedte a Debrecen…

Üzlet lesz?

A napokban újra felerősödtek azok a hírek, miszerint Szima Gábor klubelnök megválna a DVSC Futball Szervező Kft-ben jegyzett többségi tulajdonrészétől.

Többször hangsúlyoztam, örülnék, ha összeállna több debreceni nagyvállalkozó, és megmutatná, hogyan kell focit csinálni."

– Annyi kritika érte már a jelenlegi klubvezetést, hogy ideje lenne lépniük. Amennyiben létrejönne egy ilyen konzorcium, akkor 0 forintért átadom a többségi tulajdonrészem. Tehát akinek van elég bátorsága, hogy egy klubot irányítson esetleg finanszírozzon, akkor nyugodtan jöjjön, gyorsan nyélbe tudjuk ütni az üzletet. A DVSC helyzete – az elmúlt 15 évhez hasonlóan – stabil – nyilatkozta a Loki első embere a Naplónak július elején.

Vélhetően ez a kijelentés, illetve a DVSC gyenge bajnoki rajtja (öt meccsen két döntetlen, három vereség, mindössze két rúgott gól) arra késztette a debreceni városvezetést, hogy lépjen, s tárgyalásokat kezdett a többségi tulajdonrész megvásárolásáról – tartja magát a híresztelés a cívisvárosban. Állítólag ez csak az első lépés lenne a változások terén, mivel ezt követően külföldi kézbe kerülhet a hétszeres magyar bajnok. Az nso.hu arról írt, hogy a görög hajómágnás, Evangelosz Marinakisz (az Olympiakosz és a korábbi BEK-győztes angol Nottingham Forest tulajdonosa), valamint egy Magyarországon tízmilliárdos üzletekben érdekelt orosz befektetői csoport érdeklődik a DVSC iránt.

HBN


[related-post post_id="3583309"]

[related-post post_id="3583060"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!