Sport

2017.08.22. 15:27

Boldogabb embereket akarnak „gyártani”

Debrecen - Szeptember végétől a cívisvárost is eléri az az összetett program, amely segít a formálódni vágyóknak.

Debrecen - Szeptember végétől a cívisvárost is eléri az az összetett program, amely segít a formálódni vágyóknak.

Győrből indult egy esztendővel ezelőtt az Életmód Club, amely abban igyekszik az érdeklődők segítségére lenni, hogy formásabbá és egészségesebbé váljanak. A 12 hetes program megálmodója Freimann Sándor, a kezdeményezés a debreceni testépítő- és erőemelő legenda, az edzőteremhálózat-tulajdonos Kathi Béla hathatós közreműködésével a megyeszékhelyünket is eléri. Ezzel már tizenegy magyarországi városban teszi le névjegyét a klub.

Az életükön változtatni vágyó jelentkezők nem csak megismerkedhetnek a helyes étrenddel, de azok elkészítését is megtanulják, a programban több előadást is meghallgathatnak akár a főzésről, az edzéselméletről, vagy a táplálékkiegészítők használatáról.

Javuló életminőség

- Az edzőtermek üzemeltetése és a versenyfelkészülés mellett most ez a legnagyobb project, amiben benne vagyok - mondta Kathi Béla, aki a miskolci és a debreceni előadója lesz a klubnak. - Szeretnénk minél több embert motiválni azok közül, akik még soha nem jártak edzőteremben, hogy éljen egészségesebben és fittebben. A győri példa mutatja, hogy hatalmas életmódbeli javulást érnek el azok, akik belevágnak a programba, például megszűnt a magas vérnyomás vagy az ízületi fájdalmak. Emellett magabiztosabbak, életvidámabbak lettek a tagok és esetleg még egy új párkapcsolatuk is kialakult. Nem csak fittebb, de boldogabb emberek „gyártása” is a cél. Fontos, hogy nem az edzőterem, a testépítés a központi kérdése a klubnak, hanem a hozzátartozó életmód.

Megtanítjuk minden hasznos dologra a jelentkezőket, hogyan kell mozogni, táplálkozni, kalóriát számolni, főzni és az időt megfelelően beosztani. Az 50-70 ember közül szinte senki sem járt korábban edzőterembe, tehát hasonszőrűekkel formálódhatnak a tagok, s egymást motiválhatják ezen a 12 hetes úton”

- fogalmazott a sportoló.

Mint hozzátette, talán túl magasztos cél az, hogy egészségesebbé tegyék a társadalmat, de mindenképpen pozitív dolgot képviselnek, s ez nagyon fontos számára. A programra máris lehet jelentkezni a klub honlapján, ha valaki szeretne javítani az egészségén és az életminőségén. Azokat várják, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon régen nem jártak edzőterembe, illetve más sportot űztek korábban. - Az eddig eredmények kitűnőek, átlagosan nagyjából 20 kilóval könnyebbek lettek az emberek a 12 hét alatt. Szó sincs testépítésről, vagy a tagok túlhajtásáról, nem sportolókat akarunk formálni, hanem olyan tagokat, akik megszeretik a mozgást.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!