Sport

2017.08.04. 12:05

A Balmaz megtörné a diósgyőriek lendületét

Balmazújváros - Zsiga Ervin szerint az egyletek egy-egy rövidzárlatért komoly árat fizetnek az élvonalban.

Balmazújváros - Zsiga Ervin szerint az egyletek egy-egy rövidzárlatért komoly árat fizetnek az élvonalban.

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójának nyitómérkőzését Balmazújvárosban rendezik, ahová a Diósgyőr látogat, az M4 Sport által közvetített találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. A két csapat közül a házigazda nyeretlen, Horváth Ferenc legénysége a begyűjthető kilenc pontból kettőt szerzett. A miskolci drukkerek nem panaszkodhatnak, hiszen „övéik” két győzelemmel és egy remivel zárták eddigi fellépéseiket, így jelenleg vezetik a táblázatot. A DVTK produkciója abból a szempontból meglepetésnek számít, hogy a gárda a legutóbbi szezonban még a kiesés elől menekült, de az is kristálytisztán látszódik, hogy Bódog Tamás munkája egyre inkább beérik a piros-fehéreknél.

Nyitott könyv

– Nehéz dolgunk lesz, hiszen egy jó formában lévő rivális látogat hozzánk, erre utal aktuális pozíciójuk is – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Zsiga Ervin. – A borsodiak remekül kapták el a rajtot a bajnokságban, de ez nem azt jelenti, hogy végig ők állnak majd az élen. Bódog Tamás játékosai értékes pontokkal gazdagodtak idegenben, legutóbb például a Haladást tudták két vállra fektetni. Mindezek ellenére bízunk a szép eredményben, szeretnénk győzelemmel kedveskedni a szurkolóinknak. Egész héten a diósgyőriek voltak a középpontban, rengeteg videót megnéztünk róluk, alaposan kielemeztük a futballjukat – árulta el a Balmaz labdarúgója. A hajdúságiaknak a vetélytárs futballistái mellett valószínűleg a nagy hőséggel is meg kell küzdeniük a hétvégén. Ezzel kapcsolatban Zsiga elmondta, ez nem lehet kifogás, ugyanis az ellenfél tagjainak ugyanolyan időjárási körülményekkel kell megbirkózniuk.

Komoly eltérés

Az újvárosiak történetük második hazai NB I-es fellépésükre készülnek, a premier nem sikerült valami fényesen, mivel a Vasastól 1–0-s vereséget szenvedtek.

[poll id="1481"]

– Úgy gondolom, azon az összecsapáson minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna. Sokan a szezon előtt azt jósolták, nem tudunk pontot szerezni az első három meccsünkön, ennek ellenére már két egységgel gazdagodtunk. Szerencsére meccsről meccsre fejlődünk, amit nagy pozitívumnak tartok. Hogy mekkora a különbség a másodosztály és az élvonal között? Jelentős a differencia, az NB I-ben az első perctől az utolsó pillanatig maximális koncentrációra van szükség. Egy figyelmetlenség végzetes lehet, ezt megtapasztaltuk az angyalföldiek ellen. Természetesen az iram is magasabb, egy-egy ütközet jóval többet kivesz az emberből – mondta a Balmaz tízese.

Az újoncnál a napokban jelentették be a grúz Irakli Maisuradze érkezését. A 28 esztendős középpályással kétéves szerződést kötött a vezetőség.

– A friss szerzeményeknek nincs nehéz dolguk a beilleszkedést illetően, mivel Balmazújvárosban köztudottan befogadó a közeg, valamint kitűnő a csapategység. Amiben tudunk, neki is segíteni fogunk – fogalmazott Zsiga.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3572382"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!