Sport

2017.07.25. 17:11

Vívó-vb - A bronzéremért vívhat a férfi párbajtőrcsapat

Budapest - A magyar férfi párbajtőrcsapat a bronzéremért küzdhet utolsó pástra lépése alkalmával a lipcsei vívó-világbajnokságon, miután az elődöntőben nagy csatában kikapott a svájci együttestől.

Budapest - A magyar férfi párbajtőrcsapat a bronzéremért küzdhet utolsó pástra lépése alkalmával a lipcsei vívó-világbajnokságon, miután az elődöntőben nagy csatában kikapott a svájci együttestől.

A korábbi mérkőzésekhez hasonlóan Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely összeállításban szerepelt az együttes, és az észtek ellen egyetlen tussal megnyert negyeddöntős összecsapáshoz hasonlóan sokáig kevés tusos ütközet zajlott. Az óvatos taktika úgy tűnt, ezúttal is kifizetődik, ugyanis hiába vezetett egy-két tussal az ellenfél a mérkőzés közepén, a hatodik párban az egyéniben főtáblára sem jutott Siklósi Max Heinzer elleni 2-0-s sikerével fordított (12-11) majd - Bányai 0-0-ja után - az utolsó előtti asszóban Benjamin Steffen 3-0-s legyőzésével 15-11-es vezetéssel adta át az egyéniben bronzérmes Rédlinek a pástot.

A négy találat az addigiak alapján komoly előnynek számított, de az utolsó párharcban nagyon sok tus esett, s a svájciak záróembere, Heinzer nagy tempóban és pontosan vívott, ledolgozta a hátrányt, sőt, fordított is. Az utolsó fél percben szépen szúrt bele Rédli egyre elkeseredettebb támadásaiba, és végül 37-32-es sikerhez segítette csapatát, amely az olimpiai bajnok franciákkal küzd majd meg az aranyéremért.

A magyar válogatott az oroszokkal vív a bronzmeccsen.

Eredmények (a vb honlapjáról):

férfi párbajtőr, csapat:

a 32 között:

Magyarország-Marokkó 45-28

a 16 között:

Magyarország-Hongkong 36-28

negyeddöntő:

Franciaország-Egyiptom 45-23

Oroszország-Ukrajna 45-36

Magyarország-Észtország 26-25

Svájc-Olaszország 22-20

elődöntő:

Svájc-Magyarország 37-32

Franciaország-Oroszország 45-43

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!