Sport

2017.07.14. 17:32

Országos csapatbajnoki döntőben a debreceni teniszezők

Debrecen - Remekül szerepeltek városunk fiatal teniszezői a június végén megrendezett korosztályos csapat és egyéni bajnokságon Balatonbogláron.

Debrecen - Remekül szerepeltek városunk fiatal teniszezői a június végén megrendezett korosztályos csapat és egyéni bajnokságon Balatonbogláron.

Hajdú-Bihar megyéből egyedüliként a DUSE-DEAC utánpótlás leány és fiú versenyzői vettek részt a versenyen. A vidék legrangosabb megmérettetésén: egy bajnoki címet, egy második helyezést és öt harmadik helyezést értek el az egyesület versenyzői. Vidékbajnok lett Matkó Réka a lány 14 évesek egyéni versenyében. Második helyezést ért el a fiú 12 éves csapat: Varga Ákos, Beregszászi Milán, Bányai Benedek és Szentkirályi Szabolcs. Harmadik lett a fiú 14 éves egyéni versenyszámban Gödri István. Bronzérmes lett a lány 14 éves csapat: Matkó Réka, Kőrösi Enikő, Komiszár Lilla és Ölveti Natália. A fiú 14 éves csapat Gödri Istvánnal, Bencző Balázzsal és Tatai Dáviddal szintén felállhattak a dobogó harmadik fokára. Bronzéremmel térhettek haza még a fiú 12 évesek páros versenyében Bányai Benedek - Szentkirályi Szabolcs páros és a fiú 14 évesek korosztályában Gödri István - Bencző Balázs kettős.

A vidékbajnokságon összesített egyesületi pontversenyt is rendeznek, melynek során minden elért helyezést pontoznak és a legtöbb pontot gyűjtő egyesület nyeri a versenyt. A DUSE-DEAC egyesülete az induló 44 csapatból az ötödik helyezést érte el az összesített pontversenyben.

Az egyesület csapatai az elért eredmények alapján indulási jogot szereztek a korosztályos országos csapatbajnoki döntőben való részvételre, melyet augusztus 9-20-ig rendeznek Zalaegerszegen az egyéni Magyar Bajnoksággal egy időben.

- Ölveti László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!