Sport

2017.07.11. 17:57

Nagy Angi: megérte a sok munka!

Debrecen - Bronzéremmel tért haza a szófiai Európa-bajnokságról a DVSC fiatal bunyósa, Nagy Angéla.

Debrecen - Bronzéremmel tért haza a szófiai Európa-bajnokságról a DVSC fiatal bunyósa, Nagy Angéla.

Két kemény riválist is levert az ifi 57 kg-os bokszoló lány, akivel edzője, Salánki László is jelen volt Bulgáriában. Az elődöntőben is jól teljesített, de korábbi Európa-bajnok koszovói ellenfele, Sadiku végül meggyőzőbbnek bizonyult a hajdú-bihari öklözőnél.

Hogyan élted meg az elmúlt pár hetet, a felkészülést és az Európa-bajnokságot?

Nagy Angi: Igazából már január óta tartott a felkészülésem. A mátraházai futások és edzések után jött az ukrajnai verseny, majd Franciaországba mentünk csapatbajnokságra. Egy nap pihenőt kaptam, majd indultunk Szegedre táborozni, onnan Tatára mentünk, végül pedig ide, Bulgáriába. Szerencsére egész évben el voltam foglalva, és közben jókat meccseltem, ami sokat segített kondiban tartani.

Két gyönyörű sikert arattál az Eb-n, majd jött a mérkőzés a címvédő ellen, ahol úgymond reális volt a vereség. Hogyan gondolsz vissza ezekre az ütközetekre?

Nagy Angi: Nagyon jó emlék marad számomra, hogy egymás után két meccset is meg tudtam nyerni egy ilyen rangos nemzetközi versenyen, annál is inkább, hogy három év munkája van benne.

Mit gondolsz, mi kellett volna, hogy nyerj a koszovói címvédő ellen?

Nagy Angi: Nem lett volna szabad kiengednem a kezemből a menetek végeit, rá kellett volna gyorsulni a koszovóira.

Hogy érzed most magad lelkileg és fizikálisan?

Nagy Angi: Most már megemésztettem a vereséget és jól érzem magam. Már vágytam haza, hiszen hosszú volt ez az időszak, de megérte ennyit dolgozni.

- dvscboxing.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!