Sport

2017.07.10. 08:04

Megvan a debreceni strandfocisok első ligagyőzelme

Debrecen - Luiz Escobar szerint fontos a célok kitűzése és elérése.

Debrecen - Luiz Escobar szerint fontos a célok kitűzése és elérése.

Újoncként szerepel a DEAC a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában, a sikeres kvalifikáció után múlt hétvégén már a bajnokságban kellett helytállniuk a debrecenieknek, akik az első győzelmet is megszerezték. Vass Ottó remekelt, hat gólt lőtt a Garvittax-nak.

Nincs könnyű dolga a Debreceni Egyetem csapatának és vezetőedzőjének, a brazil Luiz Escobarnak, hiszen a DEAC-nak az idei az első szezonja a strandfociban. A játékosok átlagéletkora 21 év. A felkészülést a bajnokság kezdete előtt öt héttel kezdték meg, ennek keretében Siófokra is elutaztak néhány napra edzőtáborba, hogy homokon is képezzék magukat.

– Most, hogy kvalifikáltuk magunkat az NB I-be, nagyon keményen kell dolgoznunk, mivel elég kevés időnk van, hogy felvegyük az első osztály ritmusát. Fontosnak tartom a célok kitűzését és elérését, ez a mentalitás segíthet abban, hogy a DEAC az elkövetkezendő években a nemzetközi elitbe juthasson – nyilatkozta Luiz Escobar a Beach Soccer Wave magazinnak.

Rendkívül izgalmas és színvonalas mérkőzésekkel vette kezdetét a magyar strandlabdarúgó bajnokság. A debreceni fiatalok lelkesen és egyre összeszokottabban játszottak, szép támadásaik és kiváló egyéni teljesítményeik meg is hozták a győzelmet. Vass Ottó fantasztikus meccset játszott, hat gólt szerzett, ami győzelmet ért a Gravittax csapata ellen (7–6). Az Egerrel szemben 9–7-re, az Újhartyán VSE-től 3–2-re, míg az Energia SC-Gyöngyöstől 8–3-ra kikapott a DEAC.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!