Sport

2017.07.16. 09:47

Ez még nem igazán állt össze a Lokinál

Debrecen - Csúnya szezonkezdet: 2–1-re kikapott a második félidőben emberelőnyben játszó Loki a matyóföldi gárdától.

Debrecen - Csúnya szezonkezdet: 2–1-re kikapott a második félidőben emberelőnyben játszó Loki a matyóföldi gárdától.

Hazai pályán kezdte meg az OTP Bank Liga NB I. 2017/18-as pontvadászatát a DVSC, a Mezőkövesd Zsóry látogatott szombaton este a Nagyerdei Stadionba. Mindkét csapat kerete alaposan átalakult a nyáron, így nem lehetett tudni, mire mennek egymással. Végül a borsodiak örülhettek, akik emberhátrányban is nyerni tudtak 2–1-re. Úgy tűnik, Radványi Miklós alakulata előrébb tart az építkezésben, a debreceniek pedig még nem igazán álltak össze.

Bár gólt nem hozott, mozgalmas első félidőt produkáltak a felek. Egyértelműen a vendégek kezdték jobban a találkozót, a 2. percben rögtön bravúrt kellett bemutatnia a Loki kapusának, Nagy Sándornak. Egy labdavesztés után Cseri tüzelt a tizenhatos előteréből, Nagy védett, a kipattanó azonban Novák elé került, aki tizenegy méterről próbálkozott, de a hazaiak hálóőre ezt is hárította. Negyed óra játékot követően ismét előnybe kerülhetett volna a Kövesd, Gohér beadása után Strestík fejelt, kísérletét Nagy csak másodjára tudta megfogni. Közben Takács csapattársával, Kutival rúgott össze, előbbi megsérült, le is kellett cserélni, Könyves érkezett a helyére.

A következő húsz percben kezdte átvenni az irányítást a DVSC. A 23. minutumban Ferenczi beadása után Sós pazar mozdulattal a bal alsóba pörgetett, ám les miatt nem adták meg a gólt. Nem sokkal rá Könyves került helyzetbe, lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Újabb les-gól következett, egy szabadrúgás után Könyves passzolt a kapuba, de ez is érvénytelen találat volt. A hajrában is próbálkoztak a csapatok, hiába, a gól elmaradt. Egy kiállítás azonban történt, rövid időn belül két sárgát is begyűjtött Tóth, így tíz emberre fogyatkoztak a vendégek.

Nagy hiba

Sokkal agilisebben vágtak neki a második játékrésznek a debreceniek, akiknek a lelkesedése hamar alább hagyott. Mindkét oldalon akadtak ígéretes szituációk, de ezek rendre kihasználatlanul maradtak. A 62. percben buta hibát vétett Nagy, aki kezében a labdával kilépett a tizenhatoson belülről, így remek szögből végezhetett el szabadrúgást a Kövesd. Gohér hatalmas bombája utat talált a sorfal mellett, 1–0.

A folytatásban a kapuja elé szögezte a borsodiakat a DVSC, egy ideig bírták a nyomást a vendégek, ám a 76. minutumban egyenlíteni tudtak a piros-fehérek. Tisza harcolt ki szögletet, visszagurította a labdát a tizenhatos előterében álló Ferenczinek, aki 19 méterről kilőtte a bal alsót. Vérszemet kapott a Loki, Tisza, Könyves, majd Mengolo is előnybe lőhette volna az övéit, de nem jött össze. Bezzeg a másik oldalon igen: Csirmaz ajtó-ablak helyzete még kimaradt, ám Hudák már nem hibázott – 2–1-re tudott nyerni a Mezőkövesd.

HBN


DVSC–Mezőkövesd 1–2 (0–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4401 néző. Vezette: Pintér (Tóth II., Medovarszki)

DVSC: Nagy S. – Kuti, Mészáros N., Szatmári, Ferenczi – Jovanovic, Filip (Tisza, 64.), Tőzsér, Sós – Holman, Takács (Könyves, 19.)

Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Gohér – Keita, Tóth B. – Csirmaz, Strestik (Veselinovics, 87.), Cseri (Baracskai, 72.) – Novák (Szeles, 68.)

Gól: 0-1 Gohér (63.), 1-1 Ferenczi (76.), 1-2 Hudák (93.)

Sárga lap: Tóth B. (36., 45+1.), Tujvel (83.)

Piros lap: Tóth B. (45+1)


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 1. fordulójában a Debreceni VSC gárdája a Mezőkövesd csapatát fogadta szombaton 18.00-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon!

A DVSC vs. Mezőkövesd (1-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Radványi Miklós értékelte a látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!