Sport

2017.07.04. 17:35

Egyre élesebb helyzetben megyénk NB I-es gárdái

Debrecen, Balmazújváros - A DVSC és a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata is pályára lép szerdán.

Debrecen, Balmazújváros - A DVSC és a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata is pályára lép szerdán.

Egyre fogy az idő, jövő hét végén már kezdődik is az NB I. 2017/18-as szezonja. A sorozatban a következő idényben már két hajdú-bihari egyletnek lehet majd drukkolni, a DVSC-nél és a Balmazújvárosnál is javában zajlik a felkészülés, szerdán mindkét gárdára újabb edzőmeccs vár.

A Loki szerdán 18 órától a Cigánd SE csapatát fogadja Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémián, míg a Balmaz 15.30-tól az ukrán első osztályban szereplő Zirka Kropyvnytskyi vendége lesz.

A debreceniek elsőként az MFK Michalovce gárdájával mérkőztek meg, Sós duplájával és Holman találatával 3–1-re nyert a Loki. Aztán következett a Kondás Elemér vezette Kisvárda, múlt hétvégén. Azon a derbin is eredményes tudott lenni a DVSC, Könyves, Jovanovic és Vidmar góljaival 3–0-ra győztek Herczeg András tanítványai. A piros-fehérek szerdán a Cigánddal csapnak össze. A borsodiak az előző szezonban búcsúztak az NB II-től.

Idő közben némileg változott a Loki programja, ugyanis szombaton egy helyett két felkészülési mérkőzést játszik a csapat. A Szeged ellen 16 órától lépnek pályára Pallagon, míg 18 órától a román élvonalban szereplő Temesvári ACS Poli együttesét fogadják a Nagyerdei Stadionban. Emellett a klub hivatalos honlapján arról is beszámoltak, hogy csatlakozott az első kerethez a mindössze 17 éves Kusnyír Erik. A tehetséges középpályás legutóbb a Debreceni Labdarúgó Akadémia U17-es együttesében futballozott, most pedig megkapta a lehetőséget Herczeg Andrástól, hogy a felnőtt csapatnál bizonyíthasson.

Jönnek még újak

Az Újváros a bajnok Honvéd elleni 2–2-es döntetlennel nyitott a felkészülési mérkőzései sorát. Ezt követően 3–2-re kikapott a Békéscsabától, ám múlt szombaton Mezőkövesden 3–2-re nyerni tudott Horváth Ferenc alakulata.

– Az elmúlt héten az erőnlét megszerzésére fektettük a legnagyobb hangsúlyt, ami meg is látszódott szerdán, a Békéscsaba elleni meccsünkön. Mezőkövesden már egy másik arcát mutatta a csapat, s többnyire azt kaptuk vissza, amit előtte megbeszéltünk, gyakoroltunk. De ez is csak egy felkészülési mérkőzés volt, amiből nem szabad nagyon komoly következtetéseket levonni. Így például azt sem tudhatjuk, hogy az ellenfelünk milyen munkából jött erre a kilencven percre – olvasható Horváth nyilatkozata a balmazfoci.hu-n, majd azt is elárulta, hogy várható még új játékosok érkezése a csapatba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!