Sport

2017.07.28. 11:10

DVSC: Koncentráltan, a labdát megbecsülve játszani!

Debrecen - Herczeg András szerint a házigazdák némileg esélyesebbek, de pontot akarnak szerezni Pakson.

Debrecen - Herczeg András szerint a házigazdák némileg esélyesebbek, de pontot akarnak szerezni Pakson.

Nem kezdte jól az OTP Bank Liga 2017/2018-as idényét a DVSC futballcsapata, ami azt jelenti, hogy jelenleg még pont nélkül áll a gárda a tabella utolsó helyén. Az első körben hazai pályán kapott ki a Loki a Mezőkövesd együttesétől, a második fordulóban pedig a Szombathelyi Haladás verte meg a debrecenieket 1–0-ra.

Szombaton 18 órától (élőben közvetítjük a haon.hu-n) sem számíthat sétagaloppra a piros-fehér alakulat, ugyanis Pakson vizitál. A Tolna megyeiek ellen már tavasszal sem ment valami jól, legutóbb a Nagyerdei Stadionban 3–1-re győzött Csertői Aurél csapata.

Az ellenfél egyébként mindössze egyetlen ponttal gyűjtött többet a DVSC-nél: az első fordulóban 2–2-es döntetlent játszottak otthonukban az Újpesttel, majd kétgólos előnyről 3–2-re kikaptak Kövesden. Nyilván utóbbi eredményt szeretnék kozmetikázni a hajdúságiak kárára, de nyilván a pontszerzés a célja a Lokinak is.

Egy gólos vereséget szenvedett a DVSC a Haladás otthonában a labdarúgó NBI 2. fordulójában. Fotó: Kovács Péter

A csapatot belengő hangulatról kérdeztük először a cívisvárosiak vezetőedzőjét, Herczeg Andrást. - Nincs túl jó hangulatban a társaság, hiszen egyik csapatnak sem tesznek jót a vereségek - kezdte a szakvezető. - Úgyhogy az is a feladatunk volt az elmúlt napokban, hogy felrázzuk a fiúkat, ugyanis itt a nyakunkon az újabb mérkőzés, amelyet a Paks FC otthonában vívunk meg szombaton este. Eléggé lógó orral közlekednek a srácok, úgyhogy muszáj volt ezen változtatnunk, hiszen ezt a sportágat csak felszabadultan, önbizalommal telve lehet eredményesen művelni - jelentette ki Herczeg.

Szervezett Paks

Tény, az önbizalomra szükség is lesz, ugyanis a paksi csapat igen kellemetlen ellenfél tud lenni, ráadásul a vendéglátók nagyon masszív, szervezett futballra képesek.

[poll id="1476"]

- A Paks rendkívül gyorsan képes átmenni védekezésből támadásba, ez egy nagyon veszélyes fegyverük, amellett, hogy összeszokott, fegyelmezett együttesről beszélünk - vázolta a helyzetet Herczeg András. - Az zöld-fehérek elsőként említett tulajdonságai miatt nekünk arra kell figyelnünk, hogy megbecsüljük a labdát és semmiképpen se szórjuk el feleslegesen. Valamivel a hazaiak az esélyesebbek a meccs előtt, de természetesen nekünk az a célunk, hogy kellemes meglepetést okozzunk a debreceni szurkolóknak - zárta mondandóját a DVSC trénere.

HBN


[related-post post_id="3562392"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!