Sport

2017.07.24. 13:43

DVSC: ezúttal semmi sem ment

Debrecen - „Nagyon maga alatt van a csapat, nehéz ilyenkor bármit is mondani.”

Debrecen - „Nagyon maga alatt van a csapat, nehéz ilyenkor bármit is mondani.”

Ferenczi János, a DVSC most balhátvéd poszton játszó középpályása kezdte ezzel a mondattal, amikor a Haladás ellen 1-0-ra elvesztett mérkőzés után kértük, beszéljen a találkozóról, illetve az ellenfél játékáról.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Loki az NB I-es szezon második bajnoki mérkőzésén is vereséget szenvedett, ezúttal Sopronban, a Szombathelyi Haladás vendégeként. A 3. percben bekapott gól után még félóráig a hazaiak számos alkalommal veszélyeztették Nagy Sándor kapuját. Egyértelműen látszott, a védelem nem áll a helyzet magaslatán, Nagy azonban szerencsére remek formában volt. A 34. percben Herczeg András Kuti le-, Mengolo becserélésével új játékrendre állította át a csapatát. Ez már hatékony fegyver volt a Haladás ellen, hiszen innentől a vendégek vették át az irányítást. Ám ennek csupán annyi hozadéka volt, hogy a hazaiak már kevésbé veszélyeztettek, viszont a DVSC nemhogy gólt nem tudott lőni, de igazán gólveszélyes helyzetet sem tudtak kidolgozni. Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadás nem ment…

Már csak presztízsből is

– Nehezen éltem meg ezt a meccset. Ismét rosszul kezdtünk, hamar kaptuk a gólt, aztán megint menni kellett az eredmény után, de sajnos nem sikerült az egyenlítés. Az első félidőben katasztrófák voltunk, a második játékrészben már voltak biztató jelek a játékunkban. De mit mondjon az ember egy vereség után, sőt második vereség után – folytatta a Loki tizenegyese, aki kérdésünkre válaszolva kitért arra is, hogy meg kell barátkoznia a hátvéd poszton történő játékkal. A szakmai stáb most ebben a pozícióban számít rá. - Ehhez kell hozzászoknom, nyilván kényszerből játszom itt, de próbálom a legjobban megoldani ezt a helyzetet. Az utóbbi két meccsen az egyéni teljesítmények sem voltak olyanok, mint amilyennek kellene lenni, több játékos mélyen a tudása, maga alatt játszott.

Ott látom a problémát, hogy csapatként nem működünk a pályán. Ahogyan játszunk, abban lehetne fejlődni, illetve gólt kell rúgnunk. Ehhez pedig jobb csapatjátékra és egyéni teljesítményekre van szükség. Tudom, képesek vagyunk ezekre, törekednünk kell, hogy ezt kihozzuk magunkból."

A hétvégén a Paks ellen, ismét idegenben játszik a Loki. Az előjelek alapján nem lesz egyszerű mérkőzés az sem, főleg a két bajnoki összecsapáson elszenvedett két vereség miatt. Ahogy Ferenczi fogalmazott a beszélgetésünk elején, „nagyon maga alatt van a csapat”. – Volt már máskor is ilyen helyzetünk. Valamikor ki kell jönnünk ebből a gödörből, valamikor el kell indulnunk felfelé. A jelenlegi játékunk, helyzetünk nem elfogadható sem a szurkolók, sem a klub, sem önmagunk számára. Már a saját és a klub presztízse miatt is javítanunk kell minél hamarabb – fogalmazott Ferenczi János.

HBN-KZS


[related-post post_id="3558627"]

[related-post post_id="3559533"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!