Sport

2017.07.31. 13:37

DEAC-strandfoci: ez igazi csapatmunka volt

Debrecen - Versenyképes csapattá formálódott a DEAC strandlabdarúgó együttese a ligaküzdelmek során, a debreceni egyetemisták a kilencedik helyen zárták az első szezont. A klub NB III-ba jutott labdarúgói a hétvégén edzőmeccsel hangoltak a bajnoki rajtra.

Debrecen - Versenyképes csapattá formálódott a DEAC strandlabdarúgó együttese a ligaküzdelmek során, a debreceni egyetemisták a kilencedik helyen zárták az első szezont. A klub NB III-ba jutott labdarúgói a hétvégén edzőmeccsel hangoltak a bajnoki rajtra.

Hatalmas küzdelem folyt a hétvégén a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga 4. fordulójában Siófokon. Egyrészt kiderült, melyik négy csapat játszhat tovább az elődöntőben a fináléért, másrészt pedig eldőlt, melyik két együttesnek kell jövőre részt vennie a kvalifikációs tornán. A bajnoki négyes döntőbe végül a Goldwin, az Energia, a Szeged és a Siófok játékosai jutottak be.

Sokkal nagyobb harc volt a kiesés elkerüléséért, amiről végül a Garvittax-Újhartyán találkozó döntött. Mivel a Garvittax nyert a bajnokság végére meglehetősen megfogyatkozott Újhartyán ellen, eldőlt, hogy jövőre a Debrecennek és az Újhartyánnak kell kvalifikációs tornán szerepelnie. A DEAC a pályán elért eredményei alapján hatodikként zárt, ám adminisztrációs probléma miatt büntetést kapott, így lett végül kilencedik a tabellán.

- Fantasztikus heteken vagyunk túl, nagyon örülük, hogy megkaptam a lehetőséget a Debreceni Egyetemtől, hogy együtt dolgozhassak a fiúkkal. Kiváló csapatmunka jellemezte az egész szezont. Nagyon nehéz és kemény meccseket vívtunk, hiszen míg mi először játszottunk itt, az ellenfeleink többségének már nemzetközi tapasztalata is van. A DEAC csapatában olyan játékosok szerepeltek, akik korábban nem játszottak strandfocit, öröm volt látni a fejlődésüket. Úgy érzem, elértük a célunkat, ami az volt, hogy teremtsünk egy versenyképes csapatot – értékelt vasárnap Luis Escobar edző.

Eredmények:

  • Garvittax–DEAC 4-6
  • DEAC–Újhartyán VSE-Faluközpont 11-8
  • DEAC–Bodon Péter FC 5-3 (büntetők után)
  • DEAC–Siófoki Bányász 2-10
  • FC Junior Sport–DEAC 6-1
  • Tabella:

    1. Jászfényszaru GWP-Cservy

    2. FC Junior Sport Szeged

    3. Energia SC-Gyöngyös

    4. Siófoki Bányász

    5. Bonyhád BFC

    6. Garvittax

    7. Bodon Péter FC

    8. Eger SE

    9. DEAC

    10. Újhartyán VSE-Faluközpont

    A bajnoki négyes döntőt augusztus 4-én és 5-én rendezik a Siófoki MLSZ Beach Arénában.

    Labdarúgó NB III – döntetlen az edzőmeccen

    Alig két hét van hátra az NB III-as labdarúgó szezon kezdetéig, a DEAC alakulata már napi két edzéssel és edzőmérkőzésekkel készül a startra. A hétvégén a DVSC-DLA U19-es csapatával mérkőztek meg, a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.

    - Egy nagyon erős összeállítású DVSC-vel találkoztunk. A célunk az volt, hogy jó ritmusú mérkőzést játsszunk, ami meg is valósult és a végeredmény is elfogadható. A bajnokságig hátra lévő két hétben az eddig tapasztalt taktikai hiányosságokat fogjuk kijavítani – nyilatkozta Sáfár László vezetőedző.

    - Debreceni Egyetem -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!