Sport

2017.06.16. 13:42

Vívó Eb - Nem jutott az elődöntőbe a férfi párbajtőrcsapat

Tbiliszi - A magyar férfi párbajtőrcsapat a negyeddöntőben hat tussal kikapott az ukrán együttestől a Tbilisziben zajló vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, így a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet tovább.

Tbiliszi - A magyar férfi párbajtőrcsapat a negyeddöntőben hat tussal kikapott az ukrán együttestől a Tbilisziben zajló vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, így a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet tovább.

A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású magyar együttes a nyolcaddöntőben magabiztosan verte a dánokat, a következő körben azonban egy sokkal nehezebb rivális, a 2015-ben világbajnok ukrán négyes várt rá. Az első mérkőzéshez hasonlóan a csapatból ezúttal is Somfai maradt ki.

Az összecsapást mindkét gárda óvatosan kezdte, az első három párban egyik vívó sem vállalt fel kockázatott, így gyorsan, tus nélkül értek véget a miniasszók. A nulláról a negyedik pár hozott elmozdulást, ám nem úgy, ahogy a magyarok remélték. Siklósi 5-2-re kapott ki ekkor, s a folytatásban kisebb lejtőre került a csapat, ugyanis Bányai 5-10-nél (3-5) zárt, míg Rédli 11-19-nél (6-9). Ekkor nem sok jel utalt arra, hogy visszajöhet a meccsbe a magyar válogatott, ám Bányai három tust faragott a hátrányból, majd a 18-23-nál következő Siklósi folyamatosan közelítette riválisát, végül 31-33-nál, mindössze kéttalálatnyi mínusznál adta át a pástot a befejező ember Rédlinek. A csapatban világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, egyéniben Eb-győztes Rédli András ezúttal azonban nem tudta folytatni a jó sorozatot, az elején nem találta ellenfelét, Bogdan Nyikisint, aki egylámpás találatokkal elhúzott, így Ukrajna végül 45-39-re győzött.

A magyar csapat az 5-8. helyért kiírt helyosztókon előbb az olimpiai ezüstérmes, ám a csehektől meglepetésre vereséget szenvedett olaszokkal mérkőzik.

A férfi párbajtőrözők mellett pénteken még a női tőrözők csapatversenyeit bonyolítják le a grúz fővárosban. A magyarok a negyeddöntőben kezdenek majd Franciaország ellen.

Eredmény (az Eb honlapjáról):

férfi párbajtőr, csapat:

negyeddöntő:

Ukrajna-Magyarország 45-39

korábban:

nyolcaddöntő:

Magyarország-Dánia 45-36

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!