Sport

2017.06.18. 17:06

Salakmotor: Tabaka verhetetlen volt, Adorján dobogón állt

Debrecen - Szépszámú közönség volt kíváncsi az egyéni ob-ra és a Bajnok visszatérésére.

Debrecen - Szépszámú közönség volt kíváncsi az egyéni ob-ra és a Bajnok visszatérésére.

Újabb kétnapos versenyt rendeztek Debrecenben, ám most, az egyéni bajnokság keretein belül – ellentétben a Barátság Kupával –, csak vasárnap láthatott küzdelmet a nagyérdemű. A szombatra kiírt második fordulót el kellett halasztani, ugyanis a heves esőzések túlságosan feláztatták az ovált, viszont vasárnap délelőtt már verőfényes napsütésben mérhették össze tudásukat a pilóták.

Benkő motorproblémái

A 12 fős mezőnyben a honi élversenyzők mellett ott volt a nagy visszatérő, az 55 esztendős Adorján Zoltán, illetve a 13 éves debütáló, Moldvai András – mindketten a Debrecen Speedway SE színeiben. Összességében mind a ketten elégedettek lehetnek a szombati teljesítményükkel, hiszen a Bajnok bemotorozta magát a fináléba, míg az ifjú titán – igaz bukott egyszer –, 2 pontot gyűjtött.

Fotó: Derencsényi István

A 12 futamos alapszakasz több izgalmas csatát is tartogatott. A 2. etapban Benkő Roland, Magosi Norbert és Adorján feszült egymásnak, s ebben a sorrendben értek célba. Tabaka mind a négy starthoz állását győzelemmel abszolválta, a legnehezebb dolga a 7. futamban volt, amikor Magosi a starttól kezdve vezetett ellene, viszont a debreceniek kiválósága az utolsó kanyarban indított támadásnak köszönhetően elsőként ért a célba. Tabaka mellett klubtársa, Benkő is közvetlenül bejuthatott volna a döntőbe, ám a 11. futamban vezető helyen megállt a motorja, így az előfutamba kényszerült, s Magosi kvalifikált egyből a fináléba.

Debreceni dobogó

A 3-tól 10-ig helyen végző motorosok két elődöntőbe kaptak besorolást. A 13. etapot Adorján nyerte, megelőzve Szymurát (lengyel), Manevet (bolgár) és Vida Pétert. A 14. futamban Benkő (a Tabakától kölcsönkapott motorral) diadalmaskodott Karczagi László, Szegvári Róbert és Fazekas Denis előtt. A legjobbak csatáját kétszer kellett indítani, ugyanis az első próbálkozásnál Magosi kiugrott. A megismételt start után a palánk mellől induló Tabaka állt az élre, az első kanyarból kijövet Benkő megelőzte Adorjánt, aki így visszacsúszott a harmadik helyre, a sort Magosi zárta. A négykörös száguldás utolsó kanyarjában Adorján még rámotorozott Benkőre, de a sorrend már nem változott. Az egyéni bajnokság 2. fordulója teljes hazai sikert hozott, hiszen Tabaka, Benkő és Adorján személyében csupa Debrecen Speedway SE-s vaspapucsos állhatott dobogóra.

Az utolsó forduló előtt – amit július 29-én, Gyulán rendeznek –, az összesített ponttáblázatot Tabaka vezeti 25 ponttal, két egységgel megelőzve Magosit.

HBN-BN


Végeredmény:

  • Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 13 pont,
  • Benkő Roland (Debrecen Speedway SE) 12,
  • Adorján Zoltán (Debrecen Speedway SE) 11,
  • Magosi Norbert (Speedway Club Gyula) 10,
  • Milen Manev (Bulgária) 9,
  • Karczagi László (Arenamoto Sport) 8
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!