Sport

2017.06.12. 08:12

Megrendítő pofonból próbálnak felállni a debreceni hokisok

Debrecen - Berta Ákos elárulta, semmi nem utalt arra, hogy a DHK „lehúzza a rolót”.

Debrecen - Berta Ákos elárulta, semmi nem utalt arra, hogy a DHK „lehúzza a rolót”.

Mélyütéssel felérő hírt kaptak a Debreceni Hoki Klub játékosai és szurkolói: a csapat nem indul a MOL Liga 2017/18-as szezonjában. A vezetőség a közleményében a bizonytalan anyagi helyzettel és a szponzorok hiányával magyarázta a döntését. A visszalépés abból a szempontból különösen érdekes, hogy néhány héttel ezelőtt még bombaigazolásokról és bajnoki címről szőtt álmokról lehetett hallani a cívisvárosban.

Csodában reménykednek

Abszolút váratlanul ért bennünket is az információ, semmilyen jele nem volt annak, hogy az együttes bedobja a törölközőt"

– nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Berta Ákos, a hajdúsági egylet egyik húzóembere. – Április óta nem kaptuk meg a fizetésünket, ám az idény során semmi sem utalt arra, hogy ilyen drasztikus lépésre lesz szükség. Hatalmas pofont kaptunk, akad olyan csapattársam, aki még mindig nem tudta túltenni magát a kialakult helyzeten. Mi is úgy értesültünk, hogy a következő pontvadászatban jóval ütőképesebb alakulattal állunk rajthoz. Duschek Dávid és Jan Booras személyében már két új igazolásról is lehetett értesülni. Rajtuk kívül Kalvin Sagert, Orbán Attila, Justin Cseter, valamint Preston Shupe érkezése ugyancsak biztosnak tűnt. Mindenki nehéz szituációba került, mivel a gárdák többsége már jóval korábban megkezdte kialakítani a keretét, így nehéznek ígérkezhet majd a csapatkeresés. Szerintem hasonlóra még nem volt példa a magyar hokiban. Bízunk benne, hogy ez a történet nem ilyen módon fog véget érni, bár erre nagyon kicsi esélyt látok. A klub hatalmas utat tett meg az utóbbi években, ennek fényében nem ilyen lezárást érdemelnek a szurkolók, az alkalmazottak és a játékosok. Reméljük, az egész mizériának nem lesz hatása az utánpótlásra – hangsúlyozta a 29 éves hokis, aki három szezont húzott le a Hajdúságban. Hozzátette, fájó szívvel búcsúznak a MOL Ligától, ugyanis a jégkorongsport többet érdemelt volna Debrecenben. A jövőjével kapcsolatban konkrétumot még nem tudott mondani.

HBN-BÁ


A Debreceni Hoki Klub közleményben tájékoztatja a sportszerető közönséget, hogy a 2017/18-as versenyévadban nem indul a MOL Liga küzdelmeiben. A DHK menedzsmentje a felvételkori, Liga által támasztott három éves minimumot teljesítette, ehhez minden bizonnyal, az országban egyedülálló módon, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította a legnagyobb támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!