Sport

2017.06.01. 12:16

Komoly elismerést kapott a debreceni testnevelő tanár

Debrecen - Perényi Gabriellát kitüntette a magyar Atlétikai Szövetség.

Debrecen - Perényi Gabriellát kitüntette a magyar Atlétikai Szövetség.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Elnöksége a sportágban hosszú időn keresztül végzett odaadó és áldozatos munkájáért a „Magyar Atlétika Utánpótlásáért” kitüntetésben részesítette Perényi Gabriellát, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétika szakosztályának edzőjét, a Debreceni Egyetem testnevelő tanárát, akit a díjátadó után kérdeztünk.

Gratulálok! Gondolom, nem én vagyok az első.

Perényi Gabriella: Nagyon szépen köszönöm! Nincs jelentősége az „elsőnek”, jó érzés, hogy az ismerőseim és azok is, akiket személyesen nem is ismerek, gratuláltak.

Őszintén, volt egy-két könnycsepp?

Perényi Gabriella: Mondjuk, bepárásodott a szemem… Nem is magam miatt, hanem azokért a fiatalokért, akik a csoportom tagjai és ezt a díjat nekik köszönhetem. Hisznek bennem és feltétel nélkül megteszik, amit kérek Tőlük. Ez a díj a kölcsönös bizalmunk díja.

Mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy kitüntetik?

Perényi Gabriella: Nagyon jó, felemelő érzés volt, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége elismeri a munkámat. Továbbá, hogy ez az elmúlt hat év nem volt hiába és következetesen tovább folytatjuk mindazt, amit elterveztünk.

Tizennyolcan részesültek különböző elismerésekben, mennyire volt illusztris a társaság?

Perényi Gabriella: Végtelenül megtisztelő volt ebben a kiváló csapatban csapattársként részt venni. Harminchét éve a Testnevelési Főiskola ugyanezen termében kezdtem az egyetemi éveimet. Mind a mai napig elakad a lélegzetem, ha belépek a falai közé, ezért külön öröm volt számomra, hogy a díj átadására a Testnevelési Egyetemen került sor.

Az elmúlt napokban hányszor pörgött le a szeme előtt eddigi edzői pályafutása?

Perényi Gabriella: Elég sokszor. Bár mindezek mellett, alapjában, mindig csak előre nézek. A következő feladat a fontos!

Tudom, hogy ez egyéni díj, de vannak, akiknek mégis köszönetet mondana?

Perényi Gabriella: Leginkább a családomnak, akik el tudtak, illetve tudnak viselni… A Debreceni Egyetemnek, akik támogatják, hogy a főállásom mellett az edzői hivatásomat is gyakorolhassam. A Debreceni Sportcentrumnak, akik támogatják tréneri munkámat. A tanítványaimnak, akik fel tudják venni a ritmusomat és követnek mindenekelőtt. A Magyar Atlétikai Szövetségnek, akik támogatnak és értékelik az utánpótlásért végzett munkámat. No és persze a barátaimnak, akik szurkolnak nekem. Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek!

Kapott most egy nagy adag új impulzust?

Perényi Gabriella: Természetesen! Kellenek a sikerélmények, hogy az általam kijelölt úton, töretlen akarattal tovább tudjak menni. Megerősítést kaptam, hogy jó úton haladunk. A dicséret mindig új erőt ad.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne találkoznánk a tanítványai jó eredményeivel. Milyen a kis csoportja?

Perényi Gabriella: Nagyon büszke vagyok rájuk! Mindegyik fiatalt én neveltem és szerettettem meg velük az atlétikát, ilyen szempontból egyedülállónak mondható a csoportom. Az elmúlt évben a gárdából hat fő volt korosztályos U16–os válogatott. Remélem, hogy 2017-ben az eredményeik alapján még többen kapnak lehetőséget a válogatottságra. Célunk, hogy méltóképpen képviseljük a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolát a szeptemberi, horvátországi U16-os válogatott viadalon. Jelenleg a csoportomból három sportolónak van esélye az EYOF csapatba kerülésre.

Edzőként mi az, amit mindenképp el szeretne érni, ha lehetne egyet kívánni?

Perényi Gabriella: Szeretném a tanítványaimat a felnőtt korcsoportig eljuttatni és eredményes versenyzőként versenyeztetni. Mindenképpen olimpián résztvevő, felnőtt versenyzőket akarok nevelni. Úgy vélem, ehhez megvan a szakmai tudásom, erőm, lendületem és természetesen azok a sportolók is, akikkel ezt a közös célt el tudjuk érni.

HBN–ÓNF


A Magyar Atlétikai Szövetség Utánpótlásért plakettjét kapta meg Perényi Gabriella, a Debreceni Egyetem testnevelő tanára, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétika szakosztályának edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!