Sport

2017.06.07. 14:54

Fiesztával tették fel az i-re a pontot a debreceni focisták

Debrecen - Csörgő Krisztián kemény, de nem legyőzhetetlen ellenlábasnak tartja a Körmendet.

Debrecen - Csörgő Krisztián kemény, de nem legyőzhetetlen ellenlábasnak tartja a Körmendet.

A DEAC és a Nyíradony futott versenyt a Szertár Sportbolt megye I. 2016/17-es szezonjában az aranyéremért. A maratoni során végül a cívisvárosiak szakították át a képzeletbeli célszalagot, Sáfár László alakulata a Téglás fölényes, 10–1-es legyőzésével szerezte meg az első helyet.

Hatalmas előrelépés

– Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre, mint a szezon többi találkozójára. A sorstól kaptunk egy esélyt arra, hogy bajnokok legyünk, mindenki élni szeretett volna ezzel a sansszal. Az volt a tervünk a téglásiak ellen, hogy már a találkozó elején komoly előnyre tegyünk szert, ami össze is jött – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Csörgő Krisztián, aki főszerepet vállalt a diadalból, hiszen ötször vette be a vetélytárs kapuját. – Köszönetet kell mondanom a csapattársaimnak, mivel többször hoztak kihagyhatatlan helyzetbe. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy néhány helyzetet elpuskáztam. Az előző idényben már volt olyan összecsapás, amikor öt gólig jutottam, valamint ifi játékosként is összejött ez a bravúr. Hogy milyen céllal vágtunk neki a pontvadászatnak?

A legutóbbi idényben csupán a tizenegyedik pozíciót kaparintottuk meg, így a felkészülésnek úgy vágtunk neki, hogy ettől csak jobb jöhet. Titkon reménykedtünk egy dobogós helyezésben, de a trófeáról nem ábrándoztunk.

Több labdarúgó érkezett az együtteshez a nyáron, akiknek a leigazolása jó döntésnek bizonyult, mivel új lendületet adtak a csapatnak. Megadtuk a módját az ünneplésnek, sikerült kieresztenünk a gőzt – osztotta meg a gólerős csatár.

Jelentős erőpróba

A 28. játéknapon a debreceniekre sorsdöntő ütközet várt a nagy ellenfél Nyíradony otthonában, a rangadót az adonyiak 2–0-ra nyerték, így karnyújtásnyi közelségbe kerültek a tróntól.

– A vereség ellenére sem dőltünk a kardunkba, mivel tisztában voltunk vele, hogy még két forduló hátra van a zárásig. A nyíradonyiak kis túlzással úgy ünnepelték a győzelmet, mintha már a bajnoki címet zsebelték volna be. A hajdúnánásiak a következő körben két vállra fektették a riválisunkat, ezért nagy hálával tartozunk nekik – mutatott rá Csörgő.

A hajdúságiak nem vonulhatnak még pihenőre, ugyanis osztályozó vár a társaságra, a Körmend elleni oda-visszavágós párharc tétje az NB III. lesz. Az első felvonásra szombaton 17 órakor kerül a sor a Rába-partiak létesítményében.

– Nem örülök a sorsolásnak, nehéz dolgunk lesz, emellett fárasztó utazás vár ránk. A Vas megyeiek veretlenül zárták a bajnokságot, a makulátlan mérlegükbe bele akarunk rondítani. Ha mindenki odateszi magát, jó esélyünk lehet az osztályváltásra. A harmadosztályú szereplés felnőtt pályafutásom legnagyobb eredménye lenne – zárta mondandóját a 22 esztendős labdarúgó.

HBN-BÁ


Szombaton játszották a labdarúgó Megye I-es bajnokság zárófordulóját. Íme az eredmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!