Sport

2017.06.08. 10:14

Ezüstéremmel zárták az országos döntőt a cívisvárosi fiúk

Debrecen - Parádés mérleggel jutott a legjobb nyolc közé, majd a fináléban gigászi csata után a dobogó második fokára állhatott fel a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U12-es fiú kézilabda csapata.

Debrecen - Parádés mérleggel jutott a legjobb nyolc közé, majd a fináléban gigászi csata után a dobogó második fokára állhatott fel a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U12-es fiú kézilabda csapata.

Imponáló magabiztossággal kvalifikálta magát a szigetszentmiklósi Országos Döntőbe a DSC-SI. Hegedűs Gábor tanítványai kezdésként a Kulcsár Anita régió ,,B” csoportjában lejátszott 16 mérkőzés egyikén sem veszítettek pontot, majd a felsőházi rájátszást is az első helyen zárták. Az országos elődöntőben már jóval keményebb összecsapások következtek, ahol a hat mérkőzéses sorozat utolsó fordulójában biztosította be döntős szereplését a DSC-SI.

A cívisvárosi fiúk 28 győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel a hátuk mögött vágtak neki az év legfontosabb eseményének.

A legjobb nyolc között remek rajtot vett a cívisvárosi legénység, hiszen a pénteki nyitónapon a Győr és a Budapesti Honvéd SE ellen is kiütéses győzelmet arattak. Másnap a Pick-Szeged elleni vereség is belefért, így a folytatásban az ,,A” kvartettet megnyerő PLER ellen kellett kiharcolni a döntőbe kerülést.

A nyolc gólt szerző Lámfalusi Péter vezetésével félidőben eggyel vezetett a DSC-SI, míg a lefújás pillanatában 22-19-es debreceni győzelemnek tapsolhatott a helyosztókon a több mint ötszáz fős publikum.

Az aranycsatában a Szegedet egy góllal felülmúló Gyöngyös várt a mieinkre. A döntőben a Heves megyeiek egygólos hátrányban voltak a szünetben, de a második játékrészben kiélezett csatában, minimális előnnyel jobbnak bizonyultak a debreceniek ellen.

A döntő után a DSC-SI edzője, Hegedűs Gábor így nyilatkozott:

Nüanszokon múlt az első hely megszerzése. A döntőben a közel azonos képességű csapatok végig fej-fej mellett haladtak, de a végjátékban az ellenfél bizonyult jobbnak. A döntő megérdemelt volna magasabb szintű játékvezetést is. Két év munkájának a gyümölcse érett be ezen a hétvégén. A tanulók nem csak játéktudásban, technikai képességekben fejlődtek, hanem taktikailag és fegyelmezettségben, koncentráló képességben is. Reméljük pár nap elteltével mindenki még jobban tud örülni az ezüstéremnek. Hatalmas gratuláció a csapat minden tagjának! Bízok benne, hogy a jövőben ebből a csapatból is viszont láthatunk majd az első osztályban egy újabb Juhász Ádámot."

- Debreceni Sportcentrum-Sportiskola -


Gyöngyös – DSC-SI 21:20

Gyöngyösi KK I - Debreceni Sportcentrum KN KFT I 21 - 20 (8-9)

Sportcsarnok Szigetszentmiklós, Játékvezetők: Babity Máté, Balogh Ádám Sándor.

Gyöngyös: Pánczél Kevin, Mátra Gergely, Gulyás Máté Boldizsár 8 (1), Sisa Rajmund Máté 6 (1), Prezenszki Olivér, Szucsik Benedek 6 (1), Mátyás Balázs 1, Révai Kristóf, Nagy Attila, Szucsik Barnabás, Portik Dobos Szabolcs, Kobzi Bálint. Edző: Kismárton Ádám.

Debrecen: Radvánszki Attila, Keczeli Milán, Demkó Balázs Levente, Lámfalusi Péter 6, Kathi Sándor, Papp Dávid László, Szemán Lázár 5, Máthé Ákos, Balogh István, Zalai Balázs 3 (1), Benain Alex Krisztián 1, Mészáros Imre 5 (2). Edző: Sándor László.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 7/3, ill. 4/3.

A fiú U12-es bajnokság végeredménye:

1. Gyöngyösi KK

2. Debreceni SC SI

3. Pick Szeged

4. Kézilabda Utánpótlás PLER

5. Éles KISE

6. Dabas VSE

7. Győri FKKA

8. Budapesti Honvéd SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!