Sport

2017.06.15. 16:59

A szövetség mentőövet dobna a DHK-nak

Debrecen - Boros Péter elárulta, őket is kellemetlen meglepetésként érte a cívisek „visszatáncolása”.

Debrecen - Boros Péter elárulta, őket is kellemetlen meglepetésként érte a cívisek „visszatáncolása”.

A Debreceni Hoki Klub vezetői a múlt héten jelentették be, anyagi nehézségek miatt nem vállalják az indulást a MOL Liga 2016/17-es szezonjában. A honi jégkorong-társadalmat megrázta a hír, mivel a cívisvárosi együttes 2014-es debütálása óta folyamatosan fejlődött, idén az elődöntő jelentette a végállomást a pontvadászatban, míg a Magyar Kupában bronzérmet akasztottak Jason Morgan tanítványainak a nyakába. Sőt, az utóbbi hetekben bombaigazolásokról (Duschek Dávid, Jan Booras, Orbán Attila, Kalvin Sagert) lehetett hallani, így a bajnoki cím megszerzése sem tűnt irreális célnak.

Nem kivételeznek

– Jelenleg is folynak az egyeztetések a Magyar Jégkorong Szövetség és a hajdúságiak között, emiatt konkrét információt nem tudok közölni az üggyel kapcsolatban – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Boros Péter, az MJSZ kommunikációs igazgatója.

Természetesen minket is hideg zuhanyként ért a visszalépésük, ugyanis semmilyen előjelét nem tapasztaltuk ennek a drasztikus döntésnek. Azt szeretném leszögezni, hogy nem kivételezhetünk a DHK-val. Olyan támogatást nem adhatunk az alakulatnak, amelyben a mezőny többi tagja sem részesült, így egyebek mellett pénzt sem tudunk biztosítani a klubnak.

– Ezzel szemben abban segíthetünk, hogy például a csapatokat türelemre intjük, és megkérjük őket, ne igazolják le a debreceni játékosokat. Úgy gondolom, a cívisváros nagyon fontos stratégiai pontja a bajnokságnak, valamint a szövetségnek. Akkor sem dőlünk a kardunkba, ha kilenc résztvevővel indul el a pontvadászat, ez nem jelentene presztízsveszteséget – hangsúlyozta Boros, aki elárulta, záros határidőn kitisztulhat a kép. Arra a kérdésünkre, hogy mekkora esélye van egy pozitív fordulatra, megjegyezte, jóslatokba nem kíván bocsátkozni, de a remény hal meg utoljára. Egyébként a MOL Liga következő idényére csütörtökig lehetett jelentkezni, de megtudtuk, az időpont nincs kőbe vésve, így a bajnokság indulóival egyeztetve lehetne módosítani a határidőn.

HBN-BÁ


Berta Ákos elárulta, semmi nem utalt arra, hogy a DHK „lehúzza a rolót”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!